Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, διενεργεί την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών, μια ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία που έχει σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες διαβίωσής τους. 

Η Απογραφή διενεργείται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη του νοικοκυριού μας, άμεσα και με ασφάλεια (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή).

Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ εναποθέτει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή άλλου είδους κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr (http://www.gov.gr), χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του. Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Η συμμετοχή στην Απογραφή είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας. Τα αποτελέσματα της Απογραφής αποτελούν οδηγό για την αποτελεσματική άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, καθώς και βάση τεκμηρίωσης για μια σειρά από σημαντικές, εθνικά, χρήσεις. Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης στηρίζει τη διαδικασία της απογραφής. 

Ο Δήμαρχος και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η Απογραφή είναι μια πολύ σημαντική εργασία, την οποία ως Δήμος διευκολύνουμε με κάθε τρόπο  και ζητούμε και από τους πολίτες να διευκολύνουν με κάθε τρόπο το έργο τους τους επόμενους μήνες. Ζητούμε επίσης από τους κατοίκους του Δήμου μας να απογραφούν εδώ, ώστε η δημόσια διοίκηση να έχει τα σωστά δεδομένα για τη λήψη σωστών και δίκαιων αποφάσεων, αλλά και γιατί τα αριθμητικά δεδομένα ενός Δήμου μιας πόλης είναι καίριας σημασίας για τις χρηματοδοτήσεις και για οποιεσδήποτε άλλες χρήσεις. Η αύξηση πληθυσμού που σημειώνεται και στις δύο Δημοτικές μας Ενότητες πρέπει να αποτυπωθεί. Από τα αποτελέσματα αυτή της Απογραφής εξαρτώνται πολλά για τον Δήμο μας τα επόμενα δέκα χρόνια».

Εδώ μπορείτε τα βρείτε τα έγγραφα που δίνονται στην πρώτη φάση για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, καθώς και την ειδοποίηση του απογραφέα, που θα δοθεί στα νοικοκυριά που δεν έχουν μπει με τον Κωδικό τους για να απογραφούν, προκειμένου η Απογραφή τους να γίνει με έντυπο Ερωτηματολόγιο: www.likovrisipefki.gr/apografi 

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής: www.statistics.gr Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.