Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, για τον απολογισμό της αντιπυρικής  και την προετοιμασία της χειμερινής περιόδου.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που διεξήχθη υπό τον Αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Κοκορόσκο Δημήτριο, έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου που πέρασε και ακολούθησαν  τοποθετήσεις των παρισταμένων.

Στη συνέχεια εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου και κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων  από την εκδήλωση πλημμυρικών, σεισμικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετών καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο δήμος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Ιωάννου Παναγιώτης καθώς επίσης  και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Κοκορόσκος Δημήτριος  τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι μία οργανωμένη ομάδα και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει στενή συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και στη συνέχεια την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα και είναι απόλυτα αναγκαία.Τέλος υπογράμμισε την παραδοσιακά άριστη συνεργασία Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης και του ΣΠΑΠ. Επίσης  τόνισε ότι ο συντονισμός και η κοινή μας λειτουργία κατά την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και αποτελεσματική, όταν και όποτε χρειάστηκε στα περιστατικά που σημειώθηκαν.  Για το λόγο αυτό σήμερα που είμαστε στο ξεκίνημα της χειμερινής περιόδου είμαι βέβαιος ότι ξανά θα είμαστε σε στενή συνεργασία, στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.