Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) καταδικάζει ομόψυχα το περιστατικό εκβιασμού σε βάρος του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο και εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση της στο πρόσωπο του.

 

Καταγγέλλει τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή ζωή ενός ανθρώπου, καταξιωμένου στην κοινωνία του Ωραιοκάστρου και της Θεσσαλονίκης και ενός αιρετού που υπηρετεί το δήμο του με την εντολή της ψήφου και της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του.

 

Διερμηνεύοντας τους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, καταδικάζει τη “μαφιόζικη” μέθοδο εκβιασμού και απειλών προς το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, συγχαίροντας τον για το θάρρος και το σθένος να καταγγείλει το γεγονός στις αστυνομικές αρχές, οδηγώντας τες στη σύλληψη των δραστών και στην αποκάλυψη της εγκληματικής τους δράσης.

 

«Η ΠΕΔΚΜ με αφορμή το απίστευτο αυτό περιστατικό, σε βάρος αιρετού συναδέλφου μας,  που αφορά σε βίαιη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του, ζητά από την Πολιτεία να θωρακίσει άμεσα τη θεσμική και  Καταστατική θέση των αιρετών στο σύνολο τους, ώστε να επιτελούν ανεμπόδιστα και ελευθέρα το λειτούργημα τους.

 

Στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όλους τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας να μη διστάσουν ποτέ να καταγγείλουν ανοιχτά και δημόσια φαινόμενα εκβιασμού και απειλών σε βάρος τους, επιδιώκοντας τη συνδρομή των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, δρόμο που ορθά επέλεξε ο συνάδελφος, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

 

Η Δημοκρατία και η αυτοδιοίκηση δεν εκβιάζονται, η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της» τονίζει στην ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ένωση   των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Τέλος, η ΠΕΔΚΜ σημειώνει πως σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν απαντάται παρόμοιο ανεξέλεγκτο κύμα επιθέσεων, απειλών, διασυρμού και ποινικοποίησης σε βάρος αιρετών εκπροσώπων, γεγονός που θα πρέπει άμεσα να αντιληφθεί  η Πολιτεία και να το αποκαταστήσει άμεσα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.