Ηχηρό μήνυμα ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα στη χαρά, τις ίσες ευκαιρίες και σε μια ζωή χωρίς εμπόδια, έστειλαν μικροί και μεγάλοι που συμμετείχαν σε εξαιρετικές δράσεις στον Δήμο Ιλίου, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτό, σε μια ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης", παιδιά από το Ι.Π.Α.Π. "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ" και το Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου στόλισαν, με δικές τους, χειροποίητες δημιουργίες στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο, χόρεψαν, αντάλλαξαν ευχές, χαμόγελα και έγιναν μια μεγάλη αγκαλιά.

Επίσης, ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα για όλους & Δημόσιος Χώρος» και σημαντικούς ομιλητές πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», ενώ πολλά χαμόγελα στους συμμετέχοντες πρόσφεραν τα αθλητικά, χορευτικά και εκπαιδευτικά δρώμενα που έλαβαν χώρα στο Πάρκο. 

Τέλος, εκπληκτική ατμόσφαιρα, γεμάτη ένταση και συγκίνηση, δημιούργησαν οι αθλητές της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδια του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου κινητικά αναπήρων (ΠΑΣΚΑ), στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο «Γ. Κακούρης», παρουσία του Ολυμπιονίκη Δημήτρη Καφφάτου και μαθητών από τα 16ο και 26ο Δημοτικά Σχολεία Ιλίου. 

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Η 3η Δεκεμβρίου είναι μια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία σε όλο τον κόσμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και κατανόηση των προβλημάτων τους, αλλά και την ανάγκη ένταξής τους σε κάθε πτυχή της ζωής. Η ανάδειξη αυτής της ημέρας είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση των δικαιωμάτων τους, αλλά μια διεθνής ημέρα, από μόνη της, δεν πρόκειται να επανορθώσει τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα άτομα στην κοινότητά μας. Για τον λόγο αυτόν, χρειάζεται να διαμορφώσουμε τις πόλεις μας με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να τις αποκαλούν «σπίτι» τους και να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.