Σύγχρονο και περιβαλλοντικά ασφαλή αποτεφρωτήρα ζώων συντροφιάς, προμηθεύτηκε ο ΠΕΣΥΔΑΠ και ήδη εγκατέστησε στον χώρο του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, με στόχο να διαχειρίζεται νόμιμα και με ευαισθησία το τέλος ενός ζώου, μειώνοντας κατά πολύ και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του.
Ο νέος αποτεφρωτήρας κατασκευάσθηκε εξ’ ολοκλήρου από ελληνική εταιρία της Βορείου Ελλάδας με πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία στο ίδιο αντικείμενο, ενώ σε όλα τα στάδια κατασκευής υπήρχε συνεχής συνεργασία με τα στελέχη του ΠΕΣΥΔΑΠ, που έθεσαν ειδικές τεχνικές προδιαγραφές.
Ο δεύτερος αποτεφρωτήρας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας του ΠΕΣΥΔΑΠ, εκμηδενίζει την εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα, μειώνοντας περίπου στο μισό το κόστος ανά ζώο και την αντίστοιχη ποσότητα καυσίμων που απαιτούνται για την αποτέφρωσή του, σε σχέση με τον ήδη λειτουργούντα.
Αναπτύσσοντας θερμοκρασία 850 βαθμών Κελσίου, χρησιμοποιεί ως καύσιμο αέριο και όχι πετρέλαιο, ενώ τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα αντιρρύπανσης που ενσωματώνει απορροφούν πλήρως τους ρύπους και τις οσμές.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ ήταν ο πρώτος οργανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που εγκατέστησε αποτεφρωτήρα μικρών ζώων στις εγκαταστάσεις του, πριν από 14 χρόνια, από το 2007.
H αποτέφρωση αποτελεί έναν πολιτισμένο και περιβαλλοντικά ασφαλή τρόπο, που σέβεται σε ηθικό επίπεδο την αξιοπρέπεια των ζώων στο τέλος της ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει την παράνομη κατάληξή τους στους κάδους απορριμμάτων ή τις ταφές σε μη αδειοδοτημένους χώρους και τις επικίνδυνες συνέπειες για την δημόσια υγεία από αυτές τις πρακτικές .
Αυτός ο δεύτερος αποτεφρωτήρας που προμηθεύτηκε ο ΠΕΣΥΔΑΠ, με τις εξελιγμένες τεχνολογικές του προδιαγραφές του, είναι ο πιο σύγχρονος που υπάρχει αυτήν την στιγμή στη χώρα μας στην αποτέφρωση ζώων συντροφιάς.
Και, φυσικά, καλύπτει πλήρως τις νομικές υποχρεώσεις των 20 δήμων – μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ ως προς την αποτέφρωση αδέσποτων ζώων, όπως ο νέος νόμος ορίζει για τους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Φροντίζουμε με σεβασμό τα αδέσποτα ζώα για λογαριασμό των δήμων - μελών μας» δήλωσε κατά την εγκατάσταση του αποτεφρωτήρα ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, και συνέχισε «πλέον είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε υπηρεσίας και σε δήμους που δεν είναι μέλη μας, δεδομένου ότι με το άρθρο 10 του νέου νόμου 4830/2021 η αποτέφρωση των αδέσποτων μετά το τέλος της ζωής τους είναι υποχρεωτική για τους δήμους».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.