Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας και της Αρμενίας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄ Πειραιά και πρόεδρος της ελληνοαρμενικής κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος δήλωσε:


Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη Δημοκρατία της Αρμενίας. Σαν σήμερα λοιπόν συμπληρώνονται 30 χρόνια διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών, μια επέτειο την οποία ως πρόεδρος της Ελληνο-αρμενικής Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Φιλίας επισημαίνω. Οι δύο χώρες διατηρούν εξαιρετικές, αδελφικές θα τις χαρακτήριζα, σχέσεις έχοντας ανοικτούς πολιτικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς διαύλους και πρεσβείες στις πρωτεύουσες τους.

Επίσης, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων, και μία από τις χώρες που έχουν ποινικοποιήσει την άρνηση της.

Ο ελληνικός λαός στάθηκε και θα στέκεται πάντα στο πλευρό της δοκιμαζόμενης χώρας και οι διμερείς σχέσεις χρόνο με τον χρόνο ενδυναμώνονται. Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε πρόσφατα στην Αθήνα και τον νέο πρέσβη της Αρμενίας, τον καλό φίλο Τιγκράν Μκρτσιάν, ο οποίος είναι σε διαρκή επαφή μαζί μας και στις 19 Ιανουαρίου έγινε δεκτός από την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο έργο του θα σταθούμε δίπλα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα κι Αρμενία θα συνεχίσουν τις άριστες και παραδοσιακές μεταξύ τους σχέσειςΔημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.