Δήμος Διονύσου - Αρχική

Ενημερωθήκαμε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με πρόσφατη απόφασή της από 25/2/2022 ενέκρινε τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών με γεωλογικές μεθόδους, όπως γεωλογική αναγνώριση - χαρτογράφηση, γεωλογική μελέτη χωρίς επέμβαση επί του εδάφους, από την εταιρία «ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΑΒΕ», σε δημόσια δασική έκταση 107.054,76 τ.μ. στη θέση «Πύριζα» της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου του Δήμου Διονύσου, με σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών και Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά των λατομείων Γιάννης Φωτάκης, ενημέρωσε άμεσα το Δήμαρχο Διονύσου για την τελευταία εξέλιξη και αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων:

- η υποβολή προσφυγής κατά της απόφασης καθώς και κάθε ένδικου μέσου κριθεί αναγκαίο με σκοπό την ακύρωσή της απόφασης,
- η ενημέρωση κυβερνητικών παραγόντων από το Δήμο προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση για να μπει φραγμός, άπαξ και δια παντός, στις ορέξεις όσων επιθυμούν να δημιουργήσουν λατομικές ζώνες στην περιοχή μας.

Αποφασίστηκε, επίσης, η ενημέρωση των μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά των λατομείων σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1/3.  

Ο Δήμος Διονύσου δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ την εγκατάσταση λατομικών ζωνών στην περιοχή μας, παρά την επιμονή επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.