Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ως Εθνικός Εταίρος της  EAAD (Ευρωπαϊκή Συμμαχία κατά της Κατάθλιψης) για την Ελλάδα κήρυξαν την έναρξη του προγράμματος  ενάντια στην κατάθλιψη το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στην Πλατεία Σοφούλη στην Πεύκη.

Εκεί βρέθηκαν  ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκη και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής,  η Αντιδήμαρχος  Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Νότα Σοκορέλη, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Σταύρος Μονεμβασιώτης, καθώς και πλήθος πολιτών που ενημερώθηκαν από στελέχη του Δήμου και της ΕΠΑΨΥ σχετικά με το Πρόγραμμα και παρέλαβαν έντυπο υλικό. Ο Δήμος ευχαριστεί τον ΒΕΝΕΤΗ- Food Hall Πεύκης για την χορηγία γλυκισμάτων με τα οποία υποδέχθηκαν τους πολίτες τα στελέχη.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η κατάθλιψη αποτελεί, όπως γνωρίζουμε, μια από τις κυρίαρχες συναισθηματικές διαταραχές στις αναπτυγμένες χώρες. Για αυτό το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου μας μέσα από τη συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ και με τους άλλους Δήμους υλοποιεί ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί τη διεθνή εμπειρία και  έχει κύριο στόχο τη βελτίωση της φροντίδας και της θεραπείας των ασθενών με καταθλιπτικές διαταραχές και την πρόληψη της αυτοκτονικής συμπεριφοράς. Ευχαριστώ τους εργαζομένους του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, τους ανθρώπους του ΕΠΑΨΥ και τον χορηγό μας, που συνέβαλαν στην όμορφη εκδήλωση στην Πλατεία Σοφούλη. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Πρόγραμμα!»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.