Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκληρώνει το πρώτο στάδιο των  εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό και στα όρια των Δήμων-Μελών του.

Πιο συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η συντήρηση των  δασικών  δρόμων  που υπεδείχθησαν από τους Αντιδημάρχους των Δήμων Διονύσου και Μαραθώνα καθώς και όσων υπεδείχθησαν  από το Δασαρχείο Πεντέλης στο Πεντελικό. 

Πρόκειται για σημαντικότατη  παρέμβαση, δεδομένου ότι αρκετοί από τους δασικούς δρόμους του Πεντελικού είχαν καταστραφεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της χρονιάς που μας πέρασε και τους καθιστούσαν απροσπέλαστους.

 Η αποκατάσταση τους λοιπόν, διευκολύνει την πρόσβαση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ καθώς και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης σε περίπτωση ανάγκης. Η αποκατάσταση, των δασικών δρόμων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης και θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία των Δήμων-Μελών του ΣΠΑΠ.

 Η φετινή παρέμβαση συντήρησης των δασικών δρόμων στο Πεντελικό θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει εδώ και δεκαετίες λόγω του ότι εκτός της συντήρησης που φέτος, όπως και κάθε χρόνο κάνει ο ΣΠΑΠ, διενεργείται και πολύ μεγάλη παρέμβαση συντήρησης δασικών δρόμων από το Δασαρχείο Πεντέλης στα όρια ευθύνης του.

Ο  Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας  και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:


«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέρνουμε και φέτος όπως και κάθε χρόνο να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης των δασικών δρόμων στο Πεντελικό και στα όρια ευθύνης των Δήμων-Μελών μας και παράλληλα διενεργείται πολύ μεγάλη παρέμβαση συντήρησης δασικών δρόμων , η μεγαλύτερη εδώ και πολλές δεκαετίες, από το Δασαρχείο Πεντέλης στα όρια ευθύνης του.

 Η συντήρηση των δασικών δρόμων αποτελεί συνεχή, επιτακτική και επείγουσα ανάγκη για λόγους πυρασφαλείας, δεδομένου ότι η πρόσβαση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι αδύνατη όταν το δασικό δίκτυο είναι κατεστραμένο και ασυντήρητο.  

Ολοκληρώνεται λοιπόν αυτή την εβδομάδα το πρώτο στάδιο της συντήρησης δασικών δρόμων στο Πεντελικό και στα όρια ευθύνης των Δήμων-Μελών μας ώστε με την ολοκλήρωσή τους να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο βασικότερο τμήμα του δασικού δικτύου, του Πεντελικού και των Δήμων-Μελών μας , βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την ταχύτερη καταστολή σε περίπτωση ανάγκης».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.