Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, την οποία απέστειλε στον Οργανισμό με κοινοποίηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Α. Καραμανλή.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Ζορπίδης και σύσσωμη η Διοίκηση του φορέα, θεωρούν πολύ σημαντικό τον ρόλο που διαδραματίζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) για την πόλη μας, όπως και το έργο που παράγει.

Για αυτό τον λόγο και η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα όταν μένει χωρίς αστική συγκοινωνία.

Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί η «χρυσή τομή» ώστε η πόλη μας να μην αναγκάζεται να μένει χωρίς το βασικό της αστικό μέσο μεταφοράς.

Η πολιτεία πρέπει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους εργαζόμενους του Οργανισμού, να κατανοήσει τα αιτήματα τους και να ικανοποιήσει όσα από αυτά είναι δίκαια.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους πρέπει να κατανοήσουν πως κάθε απεργιακή τους κινητοποίηση είναι μια επιπλέον ταλαιπωρία για τους πολίτες και τους επαγγελματίες και πως με αυτό τον τρόπο δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της πόλης και στην κοινωνία.

Το ΕΕΘ καλεί την διοίκηση του ΟΑΣΘ να αναλάβει πρωτοβουλία και να καταστεί ο ενδιάμεσος κρίκος που θα φέρει κοντά τους εργαζόμενους με τους πολιτικούς προϊσταμένους του Οργανισμού, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, άμεσα.

Θεωρούμε πως όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο, έναν ΟΑΣΘ πολύ καλύτερο στην υπηρεσία των πολιτών, για αυτό τον στόχο θα πρέπει να εργαστούν από κοινού η διοίκηση του ΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι και η πολιτεία».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.