Στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης»  πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης, μετά την πανδημία, καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα, για το Πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού ελέγχου για την υγεία των πολιτών. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες δράσεις υγείας και πρόληψης και τα μελλοντικά προγράμματα των Δήμων για το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων της Αττικής.  Στη συνάντηση διαδικτυακά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη και δια ζώσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιάννης Κεχρής.

Ο κ. Κεχρής δήλωσε σχετικά: «Ως Περιφέρεια Αττικής, με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια, με στόχο να μετατρέψουμε την Αττική σε Περιφέρεια Πρότυπο Υγείας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης Τάσο Μαυρίδη και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Νότα Σοκορέλη για τη φιλοξενία».

Ο κ. Μαυρίδης από την πλευρά του ανέφερε: «Συμμετέχουμε ως Δήμος ενεργά στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας για την Πρόληψη και τον Προσυμπτωματικό έλεγχο για την υγεία των πολιτών, που έχει κεντρικό στόχο να προσφέρει, σε όλους τους πολίτες, απλές γνώσεις για να διατηρήσουν την υγεία τους και απλά μέσα για την έγκαιρη προειδοποίησή τους πριν να εμφανίσουν συμπτώματα σοβαρών ασθενειών, ώστε να υιοθετήσουν αποτελεσματικές για την υγεία τους συμπεριφορές. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την πρώτη δια ζώσης, μηνιαία συνάντηση των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα,  στην οποία συμμετείχαν η αρμόδια Αντιδήμαρχος και τα στελέχη της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στον τομέα της πρόληψης με δράσεις και συνεργασίες καθώς η υγεία των πολιτών, αποτελεί για μας πρωταρχική προτεραιότητα.»



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.