Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η υπογραφή πρακτικού συμφωνίας για την κατάρτιση συμβολαιογραφικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του εταιρείας «VHPH PROPERTIES» για την παραχώρηση συνολικά ένδεκα  στρεμμάτων  και  πεντακοσίων εβδομήντα έξι  μέτρων (11.576) στην Περιοχή Εξοχή τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων αστικού πρασίνου και δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων με σκοπό την περιβαλλοντική, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Η πρόταση της εταιρείας κατατέθηκε στα πλαίσια της καλής και εποικοδομητικής συνεργασίας της με το Δήμο ενόψει της σχεδιαζόμενης επένδυσης με τίτλο «Project Voula», προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ, σε έκταση 71 στρεμμάτων, γνωστή ως κτήμα Κόνιαρη που αγόρασε τον Αύγουστο του 2020 από το Μουσείο Μπενάκη.

Μετά την αρχική ένταση και ενώ είχε διακοπεί προσωρινά κάθε προσπάθεια ανοικοδόμησης  στα επίμαχα οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής «ΕΞΟΧΗ» με ενέργειες του Δήμου, η εταιρεία VHPH εκδήλωσε την επιθυμία να συνεισφέρει σε ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους και στη δημιουργία δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ανταλλαγές απόψεων και  προοδευτική αύξηση των προς δωρεάν παραχώρηση εκτάσεων προέκυψε η υποβληθείσα προς το Δήμο μας τελική πρόταση της εταιρείας για την υπογραφή πρακτικού συμφωνίας για την κατάρτιση συμβολαιογραφικής σύμβασης.  

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή η εταιρεία προτείνει :

α) Μεταβίβαση από την Εταιρεία στον Δήμο λόγω δωρεάς τριών (3) οικοπέδων  στην Περιοχή  1400τ.μ. + 2676 τ.μ.+ 5.400 τ.μ. συνολικής έκτασης 9476 τ.μ.,  (πρβλ. τοπογραφικά διαγράμματα  (Τμήμα Γ) 2,3 (Τμήμα Ε) και 5  επισυναπτόμενου παραρτήματος) 

β) Δωρεάν παραχώρηση από την Εταιρεία στον Δήμο της ισόβιας χρήσης των  δύο (2) ως άνω τμημάτων οικοπέδων στην Περιοχή συνολικής έκτασης 1600τ.μ. + 500 τ.μ. συνολικής έκτασης 2.100  τ.μ., (πρβλ. τοπογραφικά διαγράμματα 2 (Τμήμα Β) και 3 (Τμήμα Ε) επισυναπτόμενου παραρτήματος) ήτοι παραχώρηση από την Εταιρεία στον Δήμο.

Οι προτεινόμενες προς δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο οικοπεδικές εκτάσεις συνολικού εμβαδού 11.576 τ.μ. στην Περιοχή Εξοχή  είναι υψηλής αντικειμενικής και κυρίως εμπορικής αξίας και συνέπεια είναι πρακτικά αδύνατο σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου να αποκτηθούν από το Δήμο είτε με απευθείας αγορά είτε με απαλλοτρίωση. 

Μετά την θετική για την πόλη έκβαση της υπόθεσης, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επανέλαβε με δήλωση του την πάγια θέση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα: «Ο Δήμος μας θεωρεί θετική και ευπρόσδεκτη κάθε επενδυτική πρωτοβουλία που συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Απαρέγκλιτη προϋπόθεση όμως είναι η επένδυση και οι ενδιαφερόμενοι να σέβονται απόλυτα τη φυσιογνωμία της πόλης, το φυσικό περιβάλλον και την υψηλή ποιότητα ζωής των κατοίκων. Μετά την επίτευξη της συμφωνίας μας με τη VHPH Properties, θεωρούμε πως η επένδυση με τίτλο «Voula Project» θα έχει θετικό αποτύπωμα στην πόλη και ειδικότερα στην περιοχή της Εξοχής».


 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.