Αξιολόγηση των δράσεων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE IP CEI GREECE πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου από κλιμάκιο Ευρωπαίων τεχνοκρατών με επικεφαλής τον Ιταλό Γενικό Επιθεωρητή και Αξιολογητή των Προγραμμάτων Διαχείρισης Απορριμμάτων - Ενεργειακής Εξοικονόμησης και Κλιματικής Ουδετερότητας, Aurelio Politano. Εκτός από τον Γενικό επιθεωρητή, στο κλιμάκιο συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Πράσινου Ταμείου και του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). 

Επί δύο συνεχείς ημέρες το κλιμάκιο κατέγραφε τις μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων που εφαρμόζει ο Δήμος μας και επιθεώρησαν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη. Παράλληλα, παρακολούθησαν βήμα-βήμα τη διαδικασία αποκομιδής οργανικών και ανακυκλώσιμων υλικών κατά την οποία τα απορρίμματα ζυγίζονται, ταυτοποιούνται και έπειτα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την επαναχρησιμοποίηση αντί να οδηγούνται προς ταφή. Επίσης παρακολούθησαν την διαδικασία αποκομιδής σύμμεικτων απορριμμάτων από τα Πηγαδάκια Βούλας, τα οποία συλλέγονται με προσωπικό κάδο για κάθε νοικοκυριό, ως μέρος του πιλοτικού προγράμματος Πληρώνω Όσο Πετάω, που αποτελεί βασικό κομμάτι του προγράμματος LIFE IP CEI GREECE και έχει ως στόχο την μείωση των απορριμμάτων και την επιβράβευση των δημοτών που διαχωρίζουν τα οργανικά και ανακυκλώσιμα απορρίμματά τους. Το κλιμάκιο έλεγξε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται κάθε βήμα της αποκομιδής, την τεχνολογία που φέρουν τα απορριμματοφόρα που χρησιμοποιούνται για τα προγράμματα αυτά και τη διαχείριση των δεδομένων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της αποκομιδής. Το πρωί της Παρασκευής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για όλες τις δράσεις διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου από το Δήμαρχο της πόλης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και να συζητήσουν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα καθώς και τις αμέσως επόμενες ενέργειες.

Ολοκληρώνοντας την επιθεώρηση, όλοι δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις πρακτικές του Δήμου μας αλλά και από την εξέλιξη στην υλοποίηση του έργου που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE IP CEI GREECE. 

Κατά την επιθεώρηση, ο κ. Κωνσταντέλλος δήλωσε: « Στοχεύουμε να διατηρούμε συνεχώς το Δήμο μας πρωτοπόρο στη Διαχείριση απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και την προστασία του περιβαλλοντικού κεφαλαίου της πόλης μας».



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.