Πιέσεις ασκούν στην κυβέρνηση οι χώρες της ευρωζώνης για να κατατεθεί νέο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέσα στον Αύγουστο. 
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε στην Καθημερινή, η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε νέο νομοσχέδιο, στηριζόμενη στην απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, ενώ αναφέρει ότι και ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος κ. Πιερ Μοσκοβισί  δήλωσε την Τετάρτη πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα μέτρα. Παρόλα αυτά ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι δεν έχουν όλα τα κράτη την ίδια καλοπροαίρετη διάθεση.

Από την Παρασκευή θα βρίσκονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας συμπεριλαμβανομένων και των επικεφαλής των θεσμών. Οι πρώτες επαφές θα γίνουν με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη.

Στόχος παραμένει μέχρι τις 18 Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία τόσο για το νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει με λεπτομέρεια το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των συμφωνημένων μέτρων όσο και η νέα δανειακή σύμβαση για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών να έχει ολοκληρωθεί έως τις 12 Αύγουστου. Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.