Με δραματικούς τόνους απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς του βουλευτές και τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή τους συνεδρίαση στη Βουλή. Αφού περιέγραψε την πορεία των τελευταίων ημερών ζήτησε τη στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία.


Πήραμε εντολή να φέρουμε μια καλύτερη συμφωνία. Δεν τα καταφέραμε, αλλά σίγουρα δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα απο την Ευρώπη, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε. Αυτή τη στιγμη βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις αυτο που εχει σημασία ειναι η ΚΟ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις.

Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος, εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα συνεχίζουμε έτσι ή θα φύγουμε όλοι μαζί, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας και υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που προσήλθε με σημαντική καθυστέρηση στη Βουλή αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο κ. Λαφαζάνης προσανατολίζεται σε παραίτηση από το υπουργικό Συμβούλιο, αλλά πιθανότατα θα ψηφίσει τη συμφωνία υποτασσόμενος στην πλειοψηφία. Οι πληροφορίες πάντως διίστανται καθώς επισημαίνουν ότι οι 4 υπουργοί της Αριστερής Πλατφόρμας θα κινηθούν ως σώμα, αλλά δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι ακριβώς θα κάνουν.

Αντιδράσεις

 Τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, ήταν στα κάγκελα με συνεχείς συνεδριάσεις πριν και μετα την συνεδρίαση της ΚΟ

«Δεν υπάρχει περίπτωση η Αριστερή Πλατφόρμα να κοιμάται το βράδυ με ¨ΟΧΙ¨ και να ξυπνάει το πρωί με ¨ΝΑΙ" τόνιζε μέλος του ρεύματος.
Υπουργός της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ επεσήμανε πως «δεν μπορεί να μην υπάρξουν διαφωνίες, αλλά την κυβέρνηση δεν θα τη ρίξουμε» παραπέμποντας στο πιο πιθανό σενάριο για το τι θα πράξουν, που είναι η παραίτηση τους από τους υπουργικούς θώκους.

Όμως υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που δεν είδαν με καλό μάτι τις ελληνικές προτάσεις και προδιαγράφουν τη σταςη τους στις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Βουλευτης μέλος της ΔΕΑ σχολίαζε δεικτικά «πρώτη φορά αριστερά,υπήρχαν κι άλλες εναλλακτικές δεν θα τολμούσαν να μας βγάλουν εκτός ευρω», ενώ βουλευτής κοε με ειρωνικό τρόπο
τόνιζε «συνέπεια λόγων και έργων».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.