Διαφώνησε με την επιβολή πειθαρχικών μέτρων σε όσους καταψηφίσουν τη συμφωνία σύσσωμη η πολιτική γραμματεία.


Το θέμα των πειθαρχικών μέτρων στους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία συζήτησαν στην Πολιτική Γραμματεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες σύσσωμη η γραμματεία διαφωνεί με την επιβολή πειθαρχικών μέτρων που θα μπορούσαν  να είναι  η πολιτική καταδίκη βουλευτών που θα ψηφίσουν «όχι» ή να ζητηθεί ακόμα και η έδρα από τους βουλευτές που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο στη βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες και ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κόμματος Τάσος Κορωνάκης διαφώνησε με την επιβολή πειθαρχικών μέτρων λέγοντας: «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον όσων δεν υπερψηφίζουν. Δεν είμαι εγώ αυτός  που θα ηγηθεί στην πορεία είτε προς τη διάσπαση, είτε προς τη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος».

Στόχος των στελεχών της αριστερής πλατφόρμας καθώς και της ΔΕΑ αλλά και της ΚΟΕ είναι να αποτραπεί η ψηφοφορία των μέτρων να ανατραπεί το ναι από την πλευρά των βουλευτών του ΣυΡιζΑ. Για το λόγο αυτό ζήτησαν τη σύγκληση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος σήμερα πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο προκειμένου να συζητηθεί εκεί η στάση του κόμματος στην ψηφοφορία. Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι οποιεσδήποτε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να γίνουν αμέσως μετά την ψηφοφορία στη βουλή οπότε γι' αυτό το λόγο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο ενώ ερωτηματικό παραμένει εάν θα συγκληθεί ξαφνικά σήμερα η κεντρική επιτροπή του κόμματος Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διαρροές κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας απ' τη στιγμή που δεν θα γίνει κεντρική επιτροπή θα είναι από 45 μέχρι και 60 βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣυΡιζΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών στελεχών ο δρόμος προς την διάσπαση του κόμματος έχει ανοίξει αναφέροντας συγκεκριμένα ότι αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο ο ΣυΡιζΑ θα βρεθεί μπροστά μόνος ενδεχόμενο διάσπασης αλά κονιορτοποίηση κομματικού μηχανισμού.

Συζητείται από κάποιους βουλευτές να καταψηφίσουν και μετά να παραιτηθούν όπως οι βουλευτές της ΚΟ Χατζηλάμπρου, Σωτηρίου,Κοδέλας.

Η Πολιτική Γραμματεία αναφέρει ότι κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις που θα τις μεταφέρει ο γραμματέας στον πρωθυπουργό και τονίστηκε από όλους η ανάγκη ενότητας του κόμματος. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.