Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας. Εκκενώθηκαν χωριά και μια παιδική κατασκήνωση.100 μέτρα από την παραλία οι φλόγες.


Δραματική είναι η κατάσταση στη Νεάπολη Λακωνίας από την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από τα ξημερώματα  στην περιοχή Φαρακλό, ενώ πνέουν άνεμοι 7 έως 8 μποφών που αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Ηδη έχουν εκκενωθεί δύο χωριά στο Φαρακλό και το Λάχι, μια παιδική κατασκήνωση καθώς και οικισμοί στην περιοχή ενώ η φωτιά απειλεί πλέον σπίτια στη Νεάπολη καθώς έχει φτάσει 100 μέτρα από την παραλία όπως δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Σοφία Δουμάνη.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει να αποχωρούν και οι κάτοικοι από το χωριό Άγιος Νικόλαος, ενώ έχει σχηματιστεί ένα κυκλικό πύρινο μέτωπο σε Φαρακλό-Λάχι-Νεάπολη. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές σε δύο αγροικίες.  
Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο τα παιδιά, ενώ ανέφερε πως η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό.
Τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, στο άσυλο ανιάτων στη Σπάρτη. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, ο οποίος μιλώντας στο Μέγκα, περιέγραψε μια κατάσταση "πραγματική κόλαση, λόγω του αέρα". 
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν από τα ξημερώματα όμως το μέτωπο επεκτείνεται λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση στο Φαρακλό από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία, λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα. 
Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί από την πρώτη στιγμή 150 πυροσβέστες με 85 οχήματα, δύο ελικόπτερα και καναντέρ ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν εθελοντές πυροσβέστες και πολίτες.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας κάνει λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.