Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των δημοτών του Πειραιά στις δωρεάν σπιρομετρήσεις που ξεκίνησαν σήμερα στο χώρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πραγματοποίησε εξετάσεις για τυχόν πνευμονικά νοσήματα. Στη συνέχεια, οι πνευμονολόγοι έδιναν περαιτέρω οδηγίες ανάλογα με τα αποτελέσματα της σπιρομέτρησης.

Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πνευμονολόγος
κ. Νίκος Καρβουνάς, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Ευαγγελία Αθανασίου κ.α.

Οι σπιρομετρήσεις θα πραγματοποιηθούν και αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου από τις 9:00 έως τις 13:00 στον ίδιο χώρο.

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Καρβουνάς, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να κάνει σπιρομέτρηση με μια περιοδικότητα γιατί πρώτα από όλα είναι δυνατόν να ανακαλύψει κάτι που δεν γνώριζε, δηλαδή ή μια ερχόμενη ή μια εγκατεστημένη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Επίσης, μπορεί να παρακολουθήσει και την υπάρχουσα, γιατί υπάρχουν διάφορα στάδια ή ακόμα και να γίνει αλλαγή της θεραπείας. Θεωρώ πως πρόκειται για μια ουσιαστική και ευχάριστη πρωτοβουλία, επειδή δεν υπάρχει η ευχέρεια στον καθένα να εξεταστεί. Με την παρότρυνση που είχε ο Δήμος και με τη συμβολή και συνδρομή της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας θα είναι μια επιτυχημένη δράση γιατί η προσέλευση του κόσμου είναι αρκετά ικανοποιητική. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και να αναλύσουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων από τον πληθυσμό που θα έρθει, τι έχει να παρουσιάσει ο Πειραιάς πάνω στα θέματα απόφραξης των αεραγωγών γιατί εκτός από την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, μπορούμε να εντοπίσουμε σημαντικά στοιχεία και από τους νεότερους που θα προσέλθουν για εξέταση».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Μιχάλης Τουμπής, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά που μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε εδώ σήμερα και να συνεχίσουμε τη μεγάλη εκστρατεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Η εκστρατεία αφορά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα πνευμονικά νοσήματα και ιδίως την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Σήμερα εδώ γίνεται η σπιρομέτρηση, μια βασική εξέταση της πνευμονολογίας. Ουσιαστικά είναι ο καθρέφτης της αναπνευστικής λειτουργίας. Στο χώρο υπάρχουν συνάδελφοι πνευμονολόγοι που εξετάζουν τον κόσμο για τυχόν αναπνευστικά προβλήματα».

Ο πνευμονολόγος κ. Γαβριήλ  Ισαακίδης, επισήμανε: «Βρισκόμαστε μαζί με τον συνάδελφο πνευμονολόγο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, όπου σήμερα και αύριο θα πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου και της  Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας δωρεάν σπιρομετρήσεις για όλους τους κατοίκους του Πειραιά. Είναι μια πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στο να γνωρίσουν την αξία της σπιρομέτρησης για τις παθήσεις των πνευμόνων. Πολύς κόσμος δεν τις γνωρίζει και είναι μια ευκαιρία να έρθουν όλοι οι δημότες του Πειραιά. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν ασθενείς οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι πάσχουν από κάποιο αναπνευστικό νόσημα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.