Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα για την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη, που υπέβαλε την παραίτησή του το πρωί της Δευτέρας.


Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας ορκίστηκε, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, με πολιτικό όρκο, λίγα λεπτά μετά τις στις 20:00 το απόγευμα, ενώ εν συνεχεία, μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής.

«Βελούδινη» διαδοχή

Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η αλλαγή φρουράς στο κτήριο της οδού Καραγιώργη Σερβίας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έπλεξε το εγκώμιο του διαδόχου του, ενώ από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήρε το έργο του προκατόχου του.

«Σήμερα η μοναδική είδηση πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι στο δημοψήφισμα και πώς η κυβέρνηση θα το κεφαλαιοποιήσει» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι «αυτό που γίνεται εδώ είναι κάτι παραπάνω από την αλλαγή φρουράς».

«Μέχρι το Σεπτέμβριο θα υπάρξει σοβαρότατο πλήγμα στην φοροδιαφυγή στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

«Καλωσόρισμα» από τον Σόιμπλε

Λίγη ώρα πριν από την ορκωμοσία του διαδόχου του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φρόντισε να τον καλωσορίσει στην «οικογένεια» της ευρωομάδας, επισημαίνοντας ότι η δουλειά του... κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

«Ο Βαρουφάκης αντιπροσώπευε μια στάση με την οποία, σε πολλά σημεία, δεν συμφωνούσαμε. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε προσωπικό πρόβλημα και δεν υπάρχει ούτε τώρα, αφότου ανακοίνωσε ότι δεν είναι πλέον υπουργός. Όποιος τον διαδεχθεί θα βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου δεν θα είναι εύκολο να βρει μια λύση με τους συναδέλφους του στο Eurogroup για τα προβλήματα της χώρας του, τα οποία δεν είναι απλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.