Ο ESM προσκλήθηκε να συμμετέχει μαζί με τους άλλους θεσμούς στην επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα, επισημαίνουν πηγές του οργανισμού
Στη νέα «τρόικα» που θα επισκεφθεί τη Αθήνα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές ως αντάλλαγμα για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, ύψους 86 δισ. ευρώ, θα μετέχουν και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM), που συμμετέχει στη διάσωση.
«Ο ESM έχει προσκληθεί μαζί με τους άλλους θεσμούς να μεταβεί στην Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με το πρόγραμμα», επισήμαναν πηγές στον Οργανισμό στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, το οποίο σημειωτέον θα συμμετέχει στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας με 50 δισ. ευρώ.
Πάντως, κοινοτικές πηγές δεν επιβεβαίωσαν αν αύριο, Παρασκευή, θα λάβει χώρα η πρώτη επίσκεψη της νέας τρόικας στην Αθήνα, μετά και την έγκριση της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο.
«Οι ειδικοί των θεσμών θα επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα», περιορίστηκαν να αναφέρουν, προσθέτοντας παράλληλα ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε καμία λεπτομέρεια σχετικά με το πότε θα γίνει η επίσκεψη αυτή».
Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ακόμη ότι η παρουσία της τρόικας στην Αθήνα είναι σύμφωνη με τις ανακοινώσεις που έγιναν τη 13η Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.