- Προβάδισμα ο,5% της ΝΔ προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse για το Action24

- Απόλυτη ισοπαλία για Τσίπρα - Μεϊμαράκη δείχνει η έρευνα της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1, μια μέρα μετά το debate

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PULSE ΓΙΑ ΤΟ ACTION24:
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 0,5% καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για το Action24. Δείχνει ακόμη οκτακομματική Βουλή με την Ένωση Κεντρώων να μπαίνουν οριακά, ενώ σκληρή μάχη για την τρίτη θέση δίνουν ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή.
Η δημοσκόπηση έγινε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ένα μέρος της διεξήχθη μετά το χτεσινοβραδινό ντιμπέιτ.
Είναι η πρώτη φορά από την προκήρυξη των εκλογών που η Pulse καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ. Μάλιστα, στην προηγούμενη έρευνα την περασμένη Τρίτη, η διαφορά ήταν 0,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόθεση ψήφου
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
- ΣΥΡΙΖΑ 27%,
- ΝΔ 27,5%,
- ΧΑ 6,5%,
- ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ 6,5%,
- ΠΟΤΑΜΙ 5%,
- ΚΚΕ 5%,
- ΛΑΕ 3,5%,
- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%,
- ΑΝΕΛ 2%.

Με αναγωγή
Τα ποσοστά με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής:
- ΣΥΡΙΖΑ 28%,
- ΝΔ 28,5%,
- Χ.Α. 7%,
- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 7%,
- ΠΟΤΑΜΙ 5,5%,
- ΚΚΕ 5,5%,
- ΛΑΕ 3,5%,
- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%,
- ΑΝΕΛ 2,5%.
Συσπειρώσεις
Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει σε ποσοστό 58% ενώ της ΝΔ σε ποσοστό 81%.
Η κομματική προέλευση των αναποφάσιστων (που ανέρχονται σε 7%) έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 36%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 13%, ΝΔ 10%, ΠΟΤΑΜΙ 9%, ΑΝΕΛ 7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4%.
Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μειμαράκη με 36% έναντι 34%. Και οι δύο έχουν ανεβάσει τα ποσοστά τους κατά μία μονάδα από την προηγούμενη βδομάδα.
Που υπερέχουν Τσίπρας - Μεϊμαράκης
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ότι διασφαλίζει περισσότερο τη σταθερότητα της χώρας, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, και την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στα θέματα διασφάλισης της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και στην διαπραγμάτευση του χρέους.
Τα σημαντικά θέματα για τους πολίτες
Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας αξιολογούνται από τους πολίτες ως το πιο σημαντικό θέμα με 43%, ενώ ακολουθούν η σταθερότητα της χώρας με 24%, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων με 11%, η διαπραγμάτευση του χρέους με 7% και η ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ με 6%.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ METRON ANALYSIS ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ1:
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι πολίτες για το ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπως δείχνουν τα στοιχεία της πανελλαδικής μέτρησης που πραγματοποίησε η Metron Analysis για τον ANT1.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την μέτρηση το ενδιαφέρον του κόσμου για το χθεσινό ντιμπέιτ ήταν μεγαλύτερο από ότι για το προηγούμενο ντιμπέιτ με όλους του πολιτικούς αρχηγούς που είχε γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.