Μία γυναίκα νεκρή στη Σαλαμίνα και τέσσερις ελαφρά τραυματίες στην Πελοπόννησο είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας σήμερα που πλήττει όλη την Ελλάδα.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στη μέση του δρόμου χωρίς τις αισθήσεις της από άνδρες της Πυροσβεστικής και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 

Όπως δήλωσε η δήμαρχος Σαλαμίνας, κυρία Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου, «ενημερώθηκα πριν από λίγο ότι μια ηλικιωμένη χτυπήθηκε από κεραυνό στην Κακιά Βίγλα και είναι νεκρή».

«Η βροχόπτωση στην περιοχή μας είναι σφοδρή σήμερα και κάνουμε ό,τι μπορούμε, τόσο οι δημοτικές αρχές, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Απεγκλωβίστηκαν ήδη δεκάδες αυτοκίνητα» τόνισε και πρόσθεσε ότι η εικόνα στην περιοχή είναι καλύτερη από το πρωί και ομαλοποιείται η κατάσταση.

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της πλημμύρες σε υπόγεια, προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων και καταστροφές σε ΙΧ και σπίτια τόσο στον νομό της Πελοποννήσου, όσο και στην Αττική. 


Ήδη από τις καταιγίδες στην Αθήνα έχουν γίνει πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για πτώση δέντρων και άντληση υδάτων, ενώ με σοβαρά προβλήματα είναι τα Μέγαρα, Λιόσια, Σπατα, Κορωπί Σεπόλια, Σαλαμίνα.

Ανυπολόγιστες καταστροφές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος στην περιφερειακά της Καλαμάτας, χωρίς μέχρι στιγμής ν' αναφερθούν τραυματισμοί πολιτών. Στη Νέα Είσοδο της πόλης και στην περιοχή Ασπροχώματος, όπου επικεντρώθηκε η καταστρεπτική μανία του ανεμοστρόβιλου, οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, βιοτεχνίες και κτήματα είναι τεράστιες, ενώ ο ανεμοστρόβιλος «ξεθεμέλιωσε» ακόμη και τα μνήματα του κοιμητηρίου Ασπροχώματος.

Αυτός ο ανεμοστρόβιλος «ήταν ένας πραγματικός πρωινός διάβολος. Στο πέρασμά του παρέσερνε νταλίκες, αυτοκίνητα, σκεπές εργοστασίων, στύλους της ΔΕΗ, έσπαγε τζαμαρίες καταστημάτων, ξερίζωνε δέντρα, ακόμη και βαριά μηχανήματα εκσφενδόνιζε» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας.

Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη και σήμερα θα παραμείνει κλειστό.


Στη Σκάλα Λακωνίας τα καιρικά φαινόμενα ήταν άκρως επικίνδυνα και άφησαν πίσω τους δεκάδες κατεστραμμένες περιουσίες. Μαγαζιά διαλυμένα, δέντρα κομμένα στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα από τον ανεμοστρόβιλο σε κεντρικές οδούς αλλά και τραυματίες.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.