Η πολυδιάσπαση και η χαλαρή ψήφος δεν επέτρεψαν στη ΝΔ και το χριστιανικό στοιχείο να έχουν εκπροσώπηση» ανέφερε ο ίδιος


Θύμα του εκλογικού νόμου έπεσε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, που αν και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ, η οποία αύξησε τα ποσοστά της στη Ροδόπη, τελικά δεν εκλέγεται.

Ο λόγος είναι ότι στις τριεδρικές περιφέρειες, η τρίτη έδρα πάει από το δεύτερο στο τρίτο κόμμα κι έτσι επωφελήθηκε το Ποτάμι που θα εκλέξει έναν βουλευτή, ο ΣΥΡΙΖΑ δύο και η ΝΔ κανέναν.

Συγκεκριμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκαν οι Μουσταφά Μουσταφά και Καρά Γιουσούφ Αϊχάν ενώ από το Ποτάμι ο Αχμέτ Ιλχάν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Στυλιανίδης δήλωσε τα εξής.
«Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μου, που για ακόμη μια φορά μου έδειξαν εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους, αυξάνοντας την εκλογική δύναμη του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο ήμουν επικεφαλής.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά,  όπως το 1996 ο εκλογικός νόμος στέρησε την έδρα από τη Ροδόπη, ακυρώνοντας την δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση χριστιανών και μουσουλμάνων που επί χρόνια με επίμονους αγώνες κατοχύρωνα.

Η πολυδιάσπαση της εκλογικής δύναμης και η χαλαρή ψήφος δεν επέτρεψαν τόσο στην Νέα Δημοκρατία, όσο και στο χριστιανικό στοιχείο να διασφαλίσει εκπροσώπηση για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία που κατά καιρούς είχα εκφράσει.
Σέβομαι το εκλογικό αποτέλεσμα, συγχαίρω τους συναδέλφους που εξελέγησαν και εύχομαι η τοπική κοινωνία και η πατρίδα να μην πληρώσουν ακριβότερα το τίμημα εσφαλμένων επιλογών και κακών εκλογικών συστημάτων».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.