Το παιγνίδι με τη Λετονία ήταν το τελευταίο του Βασίλη Σπανούλη με το εθνόσημο. Το ευχαριστήριο μήνυμα της Εθνικής Ομάδας στο Facebook.



Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε συγκινημένος πως ένας κύκλος έκλεισε: «Ένας κύκλος έκλεισε για μένα. Ήρθε η στιγμή να σταματήσω από την Εθνική. Έζησα μεγάλες στιγμές, φέραμε στην Ελλάδα τρία μετάλλια. Άλλες φορές πετύχαμε, άλλες όχι. Από 17 χρονών είμαι στις Εθνικές ομάδες. Πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω και να παίξουν τα υπόλοιπα παιδιά για εμάς. Είμαι πολύ συγκινημένος».  

Ο V-Span φόρεσε το εθνόσημο από τις μικρές Εθνικές και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο με την U18 το 2000, το Ασημένιο στους Μεσογειακούς του 2001, Χρυσό μετάλλιο το 2001 με την U20, το Χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket 2005, το Ασημένιο στο Mundobasket 2006 και το Χάλκινο στο Eurobasket 2009.Συνολικά είχε 143 συμμετοχές, σημειώνοντας 1476 πόντους.

Tην αποχώρηση του Σπανούλη είχε ουσιαστικά προναγγείλει ο Βασιλης Μπορουσης αγκαλιάζοντας τον αρχηγό στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν απο τον αγώνα με τη Λετονία.
Αργότερα η επίσημη σελίδα της Εθνικής Ομάδας στο Facebookέκανε την παρακάτω ανάρτηση με παλιές φωτογραφίες του Kill Bill από τις εμφανίσεις & τις επιτυχίες του με το εθνόσημο και με τους συμπαίκτες του Μπουρούση και Ζήση.
Τη δημοσίευση συνόδευσε το παρακάτω κείμενο"Το ματς με τη Λετονία ήταν το τελευταίο με την επίσημη αγαπημένη για τον Βασίλη Σπανούλη. Ευχαριστούμε για το Βελιγράδι. ευχαριστούμε για τη Σαϊτάμα, ευχαριστούμε για το Κατοβίτσε!
Kill Bill σ' ευχαριστούμε για όλα!"


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.