Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και ενώ η καταμέτρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, δείτε ποιοί μένουν εκτός της νέας Βουλής, αλλά και ποιοί επιστρέφουν.



Η αποτυχία της Λαικής Ενότητας να υπερβεί το όριο του 3% έχει ως αποτέλεσμα να μην εκλεγούν μια σειρά από ηχηρά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ  που συστρατεύθηκαν με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εκτός από την κ. Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη εκτός μένουν Ραχήλ Μακρή,Θανάσης Πετράκος,Κώστα Λαπαβίτσας,Στάθης Λεουτσάκος,Βαγγέλης Διαμαναντόπουλος,Ιωάννα Γαιτάνη, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρη Στρατούλη. 

Το ΠΑΣΟΚ επανακτά μια έδρα στο Επικρατείας και εκλέγεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 


Το ΚΚΕ εκλέγει βουλευτή Επικρατείας την κ. Αλέκα Παπαρήγα

 ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων δεν εκλέγουν βουλευτή επικρατείας 

Εκτός βουλής μένει και ο πρώην υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια έδρα στην Α. Αθήνας. 

Στην Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ χάνει επίσης μια έδρα και μένει εκτός ο Κώστας Καραχάλιος

Από την επιλογή της κ. Γεννηματά αν θα κρατήσει την έδρα στην Αχαία ή στην Β. Αθήνας θα εξαρτηθεί αν θα μπει στη Βουλή  κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην Β’ Αθήνας ή ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην Αχαία.

Εκτός  Βουλής από το Ποτάμι μένουν η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Ι. Φωτήλας, Χρ. Ταχιάου, Σπ.Δανέλλης, Κ. Μπαργιώτας, Κ Χαρακίδης ενώ το κόμμα δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή Επικρατείας. Στη Βουλή όμως με το Ποτάμι επιστρέφει στη Βουλή η Κατερίνα Μάρκου στη Β. Θεσσαλονίκης  η οποία ήταν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ 

 

Αυτά είναι όλα τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται - μέχρι αυτή την ώρα και χωρίς να ολοκληρωθεί η κατανομή- από τα οκτώ κόμματα τα οποία μπαίνουν στην Βουλή.

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.