Την παραίτησή του ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, μετά τις έντονες αντιδράσεις  «Φεύγω, αλλά καταθέτω μήνυση για να λάμψει η αλήθεια», λέει ο ίδιος  Προηγήθηκε τηλεφώνημα Τσίπρα στον (Πάνο) Καμμένο από τις Βρυξέλλες   Ο Παναγιώτης Σγουρίδης αντικαταστάτης του  Θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ολιγόωρη - όπως αποδείχθηκε - υπουργοποίησή του


ην πρώτη σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση δημιούργησε η θύελλα για το Twitter του Δημήτρη Καμμένου, λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Να παραιτηθεί, για να διευκολύνει την κατάσταση, ζήτησε από το στέλεχός του ο Πάνος Καμμένος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μέσω Twitter, «απολύοντάς» τον ουσιαστικά από το κυβερνητικό σχήμα. Ακολούθησε λίγο αργότερα η δήλωση της παραίτησής του από τον ίδιο.
kammenos-750

Λίγο αργότερα, ο Δημήτρης Καμμένος ανακοίνωσε την παραίτησή του:
«Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει», αναφέρει.
Και προσθέτει: «Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα».
Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ για το θέμα τηλεφώνησε στον Πάνο Καμμένο από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας του εξηγήσεις και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικαταστάτης του Δημήτρη Καμμένου στο υπουργείο Υποδομών θα είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Η Βασιλική Κατριβάνου - μέλος της ομάδας των '53' του ΣΥΡΙΖΑ - ήταν η πρώτη που ζήτησε με σκληρή δήλωσή της την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από το κυβερνητικό σχήμα.
Στη δήλωσή της, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα», καταλήγει η κυρία Κατριβάνου, απηχώντας προφανώς τις αντιλήψεις της ομάδας των '53' και όχι μόνο τις προσωπικές της.
Αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι το κυβερνητικό επιτελείο θα έπρεπε να έχει ερευνήσει τη δραστηριότητα του κ. Καμμένου στα social media πριν επιλεγεί για να στελεχώσει το υπουργικό σχήμα. Δεδομένου ότι οι αντιδράσεις αρχικά αφορούσαν στο ενδεχόμενο υπουργοποίησης του Νίκου Νικολόπουλου, η υπόθεση Καμμένου τείνει να εξελιχθεί σε μεγαλύτερο βατερλώ για το Μαξίμου και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης έσπευσε από το πρωί να ξεκαθαρίσει μέσω Twitter τη θέση του απέναντι στην υπουργοποίηση Καμμένου:
papadimoulis-750
Και αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της απομάκρυνσης του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, μετά την πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου, έσπευσε να συμπληρώσει με νόημα:
papadimoulis-750

Πιο αιχμηρό ήταν το tweet του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου - το οποίο αντανακλά και το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πάνο Καμμένο.
kouloglou-750
Επικοινωνία Αλ. Τσίπρα-Π. Καμμένου από τις Βρυξέλλες
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για το ζήτημα.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης .
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού .

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.