Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του «συστήματος Μαξίμου» εξαπέλυσε από την Ομόνοια η κεντρική ομιλήτρια της Λαϊκής Ενότητας.


Με μια σφοδρότατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, η κεντρική ομιλήτρια της ΛΑΕ στην Ομόνοια κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην εμπιστευτούν τον πρώην πρωθυπουργό.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη σε όσα κατά καιρούς έχει πει ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι έλεγε με μεγάλη ευκολία μεγάλα λόγια: «Μην ακούτε τον Τσίπρα που δηλώνει ότι δεν θα γίνω Παπαδήμος. Ο κ. Τσίπρας, με την ίδια ευκολία είπε ότι θα έδιωχνε την τρόικα που τώρα καλεί πίσω και μάλιστα ενισχυμένη. Με την ίδια ευκολία είχε πει ότι δεν θα έκανε εκλογές και τις έκανε. Με την ίδια ευκολία είχε πει ότι θα κάνει συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το έκανε. Με την ίδια ευκολία είπε ότι δεν θα ενσωματωθεί στους μνημονιακούς και εσνωματώθηκε. με την ίδια ευκολία είπε ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν είτε με μομφή είτε με απωλεια της εμπιστοσύνης και τώρα λέει ότι τον έριξαν. Με την ίδια ευκολία είπε ότι δεν θα αποδράσει και παραιτήθηκε. Είπε ότι δεν θα στηρίξει μια κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου αλλά η υπηρεσιακή κυβέρνηση αποτελεί πρόβα αυτής της κυβέρνησης. 

«Συμμάχησαν με τους δυνάστες του λαού»

Η κ. Κωνσταντοπούλου  έκανε λόγο για εκείνους «που όψιμα αποφάσισαν αν περάσουν το Ρουβίκωνα και να συμμαχήσουν με τους δυνάστες του λαού, που πρόδωσαν όνειρα και ελπίδες, εκείνοι που παραδίδουν τις επόμενες γενιές στον Μινώταυρο του μνημονίου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τα σχέδιά τους θα αποτύχουν. Ο λαός έχει ξυπνήσει και δεν καταπίνει αμάσητη την προπαγάνδα της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Απ' αυτήν εδώ την πλατεία ας τους στείλουμε το μήνυμα ότι τα σχέδιά τους θα αποτύχουν ακόμη κι αν κάποιοι πήραν το υπερήφανο «όχι» και το έκαναν «ναι» και πέταξαν το λαό από την ταράτσα στα τσιμέντα.»

«Οι εκλογές γίνονται για να εκκαθαριστούν οι βουλευτές που τίμησαν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους, που δεν ψήφισαν τα μνημόνια και αρνήθηκαν αν γίνουν συνένοχοι και συνεργοί στο μνημονιακό έγκλημα.» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο ότι οι εκλογές γίνονται «για να περιθωριοποιηθεί ξανά ο μαχόμενος λαός, για να ξεμπερδέψουν κάποιοι με αυτούς που αντιστέκονται. Να μην μας κοροϊδεύουν ότι ξεμπερδεύουν με το παλιό. Στην πραγματικότητα θέλουν να ξεμπερδέψουν με την αριστερά και τις αντιμνημονιακές δυνάμεις». Η υποψήφια βουλευτής χαρακτήρισε μάλιστα «μεθοδευμένη» την   προκήρυξη των εκλογών. 

«Το πρόθυμο σύστημα Μαξίμου»

Η κ.α Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συμμάχησε «στην βουλή με τις δυνάμεις του χθες για να περάσουν το μνημόνιο. Συνέπραξαν με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για αν φέρουν το μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα. Ψηφίσαν μαζί τους το πιο επαίσχυντο μνημόνιο.»

«Τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε ο πρόεδρος του, όταν ματαίωσε το έκτακτο συνέδριο που ο ίδιος πρότεινε, όταν οδήγησε σε παραίτηση εκλεγμένα στελέχη του κόμματος, όταν υποχρέωσε σε ανεξαρτητοποίηση βουλευτές, όταν επιτέθηκε με λάσπη και συκοφαντίες σε όποιον αντιστάθηκε» είπε η υποψήφια του ΛΑΕ και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί κάποιος να γίνει «συνένοχος στο έγκλημα από συμπαράσταση στον αυτουργό».

«Αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το πρόθυμο σύστημα Μάξιμου. Αυτό το σύστημα που εκμεταλλεύεται την εκλογική λίστα καθώς ο πολίτης δεν βάζει σταυρό, χρησιμοποιεί την νομοθεσία για να βαφτίσει ως εκλεγμένους τους δοτούς» είπε η κα. Κωνσταντοπούλου και έκανε λόγο για «έκπτωση Τσίπρα στην συνείδηση των ανθρώπων. »

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.