Ο Γ. Χουλιαράκης ενδέχεται υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα μνημονίου
Kλειδώνουν σιγά σιγά τα ονόματα που θα συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί την αρχή "οι πετυχημένοι παραμένουν, ενώ όσοι δεν φάνηκε να αποδίδουν αντικαθίστανται με πρόσωπα που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ ή ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής".Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας ενώ η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να γίνει γνωστή το αργότερο έως το πρωί της Τετάρτης.
Στην Κουμουνδούρου υπάρχουν σενάρια, ακόμη και για κατάργηση της θέσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με μετακίνησή του στο Προεδρείο της Βουλής.
Πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο Γ. Χουλιαράκης ενδέχεται υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα μνημονίου.
Στο υπουργείο Οικονομικών το όνομα του Ευ. Τσακαλώτου είναι το επικρατέστερο, με το οικονομικό επιτελείο να συμπληρώνεται από τους Δημ. Μάρδα, Τρ. Αλεξιάδη, αλλά και τον Γ. Σακελλαρίδη. 
Κατά τα άλλα, όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κρατά ο Π. Σκουρλέτης, στο Εσωτερικών παραμένει ο Ν. Βούτσης - εκτός κι αν μετακινηθεί στη θέση του προέδρου της Βουλής - το υπουργείο Άμυνας φαίνεται κλειδωμένο και πάλι στον Π. Καμμένο, το Μεταφορών στον Χρ. Σπίρτζη, στο Παιδείας επικρατέστερος εμφανίζεται ο πανεπιστημιακός Γαβρόγλου και στο Διαφθοράς - στο οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία ο Αλ. Τσίπρας - ο Παναγιώτης Νικολούδης.
Γρίφος παραμένει το όνομα του προσώπου που θα αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα παραμείνει ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσης, με τις φήμες στην πλατεία Κουμουνδούρου να μιλούν για μετακίνηση του Δημ. Βίτσα, κάτι που ωστόσο ο ίδιος διαψεύδει. 
Αλλά και το όνομα του Γ. Μπαλάφα ακούγεται για ανάληψη υπουργικού θώκου, όπως επίσης αίνιγμα παραμένει αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αξιοποιήσει τον Φ. Κουβέλη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ή ακόμη και στο Προστασίας του Πολίτη.
Ωστόσο ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή δεχθεί κάποια κρούση.
Κατά τα άλλα, πέντε με έξι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα αξιοποιηθούν στο κυβερνητικό σχήμα, με την Έλενα Κουντούρα να εμφανίζεται ως επικρατέστερη στο υπουργείο Τουρισμού.
Κομματική πηγή δεν απέκλειε την αξιοποίηση στελέχους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπως για παράδειγμα ο Χρ. Ζώης που τελεί υπηρεσιακός υπουργός. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.