Η αλλαγή που έχει φέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις και τα δεδομένα των εκλογών λίγες ημέρες πριν τις κάλπες

Στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρεται σημερινό άρθρο των Financial Times, το οποίο σκιαγραφεί το προφίλ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές.

Οι Financial Times τον χαρακτηρίζουν ως έναν δύσκολο αντίπαλο για τον Αλέξη Τσίπρα και μία θετική έκπληξη για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Το άρθρο αναφέρει:

Δεν τον υπολόγιζαν αρχικά. Φαίνεται περισσότερο σαν ένας καλοσυνάτος παππούς παρά σαν πολιτικός. Όμως ο πρώην πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος για τον Αλέξη Τσίπρα σε μια προεκλογική διαμάχη που μετατράπηκε αναπάντεχα σε ντέρμπι.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει ήδη προκαλέσει κλυδωνισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εκπλήξει θετικά τους ψηφοφόρους της ΝΔ πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Τρεις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το σαββατοκύριακο έδειξαν ότι η διαφορά των δυο κομμάτων είναι οριακή, με τη ΝΔ να βρίσκεται πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,1 με 0,5 μονάδα.

Μια ακόμη έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 1 μονάδας, με τους αναποφάσιστους να παραμένουν στο 8%, ποσοστό επαρκές για να εξασφαλίσει πλειοψηφία στη Βουλή είτε στον έναν είτε στον άλλον. Το τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των δυο υποψηφίων σήμερα αναμένεται να είναι καθοριστικό.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.