Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα και ο Βίκτωρας Ρέστης είναι μεταξύ των 6 που παραπέμπονται σε δίκη για το σκάνδαλο "Καρούζος gate".




Σε δίκη παραπέμπονται με βούλευμα του συμβουλίου εφετών έξι κατηγορούμενοι για το αποκαλούμενο σκάνδαλο "Καρούζος gate". Στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων θα καθίσουν ο ήδη προφυλακισμένος Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα, οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ Χρήστος Ρεκούμης, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος κατά το βούλευμα είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας.

Στους κατηγορούμενους το υπ'αριθμόν 1372/2015 βούλευμα αποδίδει κατά περίπτωση τα αδικήματα φοροδιαφυγής, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, έκδοση εικονικών τιμολογίων και ηθική αυτουργία σε φοροδιαφυγή.

Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από φοροδιαφυγή μέσω και off shore

Οι δικαστές του συμβουλίου εφετών υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου έκριναν ότι ο Ιωάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγος του χρησιμοποίησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από φοροδιαφυγή εκτιμώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είχαν στήσει υποδομή μέσω της ίδρυσης και της λειτουργίας μεγάλου αριθμού εταιριών, ανάμεσα στις οποίες και off shore και την κατάρτιση εικονικών συμβάσεων. Όλα αυτά τα χρησιμοποιούσαν προκειμένου να δικαιολογούν τραπεζικές συναλλαγές με μεγάλα χρηματικά ποσά μέρους πολλών ατομικών και εταιρικών λογαριασμών.

Η εμπλοκή της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ εντοπίζεται, σύμφωνα με το βούλευμα, στην αγορά δυο ακινήτων από τον Όμιλο Καρούζου έναντι "εικονικού", όπως χαρακτηρίζεται, αντιτίμου συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ ενώ η πραγματική αξία των ακινήτων εκτιμήθηκε στα 20 εκατ. ευρώ.

Οι δικαστές απαλλάσσουν για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων τραπεζών που ενέκριναν και χορήγησαν δάνεια στον όμιλο Καρούζου καθώς και τους Ιωάννη Καρούζο, Ρεβέκα Σκαφτούρα και τη μητέρα της για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.