Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αιχμή το θέμα Φλαμπουράρη εξαπέλυσε από τη Λάρισα, ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Λάρισα.


Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αιχμή το θέμα Φλαμπουράρη εξαπέλυσε από τη Λάρισα, ο Σταύρος Θεοδωράκηςαπό τη Λάρισα διατυπώνοντας βαρύτατες καταγγελίες και για άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης Τσίπρα.    
 Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, ο οποίος του ανέφερε ότι στο χθεσινό ντιμπέιτ ο κ Τσίπρας τον αποκάλεσε «υπηρέτη της διαπλοκής», ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Εάν όντως είπε ότι το Ποτάμι ή εγώ έχω σχέση με την διαπλοκή έχει πάρα πολύ θράσος να το λέει αυτό, ο πρωθυπουργός μίας κυβέρνησης που είναι βουτηγμένη μέσα στην διαφθορά και την διαπλοκή».
Και συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα Φλαμπουράρη : «Ο Φλαμπουράρης ο πνευματικός ηγέτης του κ. Τσίπρα πήρε λεφτά ως υπουργός λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή. Είναι μέτοχος, ιδιοκτήτης μίας κατασκευαστικής εταιρείας και επειδή, ξέρετε, είμαστε πολύ μικρός τόπος και γνωριζόμαστε, δεν είναι μόνον ο κ. Φλαμπουράρης, είναι και άλλα συγγενικά πρόσωπα του κ. Τσίπρα. Είναι άλλοι άνθρωποι από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που πήρανε δημόσια έργα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Και ο κ. Τσίπρας, το είπα, και νόμισα ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια -αλλά αν θέλει να δώσει συνέχεια μπορώ να το πω- έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι εργολάβων. Ο πατέρας του ήταν εργολάβος δημοσίων έργων. Ο θείος ήταν εργολάβος δημοσίων έργων ξεκινώντας την καριέρα του από την χούντα».
Συνεχίζοντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει μία συγκεκριμένη απάντηση στον ελληνικό λαό στο ερώτημα «ποια είναι η σχέση του κόμματος του με τα κυρίαρχα συμφέροντα στην Αθήνα, με αυτούς που ο ίδιος ονομάζει "ολιγάρχες"».

Ερωτήματα για την εταιρία του Φλαμπουράρη- Τι απαντά ο ίδιος

Εξακολουθούσε να είναι μέτοχος της τεχνικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΕ» -και ως εκ τούτου δικαιούχος των διανεμόμενων κερδών- ο Αλέκος Φλαμπουράρης και μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντωνΠαραμένει και σήμερα μέτοχος της εταιρείας η οποία εκτελεί δημόσιο έργο προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο συμβολαιοποιήθηκε ενώ ο κ. Φλαμπουράρης κατείχε τη θέση του υπουργού Επικρατείας;
Αυτά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα παρά τη δημόσια δήλωση που έκανε νωρίτερα ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84. Ο κ. Φλαμπουράρης, ισχυρίστηκε ότι «κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρείες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρεία. Έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και υπέβαλα τα χαρτιά μου για τη σύνταξή μου».
Όπως προκύπτει από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρείας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπέγραφε επί σειρά ετών τον ισολογισμό ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ενώ ο ίδιος φερόταν να ελέγχει ποσοστό της τάξεως του 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρείας. Έγγραφο στο Γενικό Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών το οποίο να δείχνει τη μεταβίβαση των μετοχών δεν έχει δημοσιευτεί, ενώ και ο κ. Φλαμπουράρης δεν απάντησε στο ερώτημα αν παραμένει μέτοχος ή όχι. Μίλησε όμως για το δικαίωμα κάθε Έλληνα, ακόμη και υπουργού, να είναι μέτοχος σε ανώνυμη εταιρεία.  
Βέβαια, ο υφιστάμενος μέτοχος της εταιρείας «Διάτμηση ΑΕ» θα έχει λαμβάνειν από τα κέρδη που θα αποφέρει το δημόσιο έργο των 3,9 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στο ΓΕΜΗ, κατοχυρώθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά υπεγράφη οριστικά μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2015.
Το πλέον πρόσφατο δημόσιο έγγραφο της εταιρείας «Διάτμηση ΑΕ» είναι ο ισολογισμός για τη χρήση του 2014 (σ.σ η Διάτμηση είναι κερδοφόρα επιχείρηση με συσσωρευμένα κέρδη 759.463 ευρώ, κέρδη 46359 ευρώ για τη χρήση του 2014 και έσοδα 856 χιλιάδων ευρώ έναντι εσόδων 2,792 εκατ. ευρώ το 2013). Σε αυτόν, δεν υπάρχει πλέον η υπογραφή του Αλέκου Φλαμπουράρη ο οποίος υπέγραφε μέχρι και το 2014 (χρήση 2013) τον ισολογισμό ως μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας. Ο φετινός ισολογισμός, υπογράφεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ιωάννη Κοτταρίδη αλλά και τον Μιχαήλ Μοσχοβούδη, επίσης μέλος του Δ.Σ. Ο κ. Μοσχοβούδης αποτελεί ιδρυτικό μέλος της εταιρείας καθώς συγκρότησαν μαζί με τον κ. Κοτταρίδη και τον Φλαμπουράρη, το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας η οποία συστήθηκε το 2002 με μετοχικό κεφάλαιο 366.840 ευρώ.

Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το μεσημέρι και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως αναφέρει "Τις τελευταίες μέρες η ναυαρχίδα του κίτρινου Τύπου, το Πρώτο Θέμα, επιδίδεται σε μια εκστρατεία διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων και συκοφαντίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Το συγκρότημα της παραδημοσιογραφίας, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, συνεχίζει το ρόλο του κομιστή της διαπλοκής, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες, όμως, έχουν και μνήμη και κρίση".

Tι λέει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε γραπτή της δήλωση, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου υποστηρίζει ότι «στην περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μοιράζονται δουλειές» και πως η συγκεκριμένη ανάθεση έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.
«Για μια ακόμη φορά προσπαθούν κάποιοι «γνωστοί άγνωστοι - γνωστά παπαγαλάκια» να εμπλέξουν τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να ικανοποιήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Στέλνουμε αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου «δεν μοιράζονται δουλειές». Τηρείται απόλυτα η νομιμότητα και η διαφάνεια για όλους και για όλα χωρίς επιλογές ή αποκλεισμούς».
Αναφερόμενη στο επίμαχο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που αφορά το Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου, η κα Νικολάκου σημειώνει:
  • Η Επιτροπή Διαγωνισμού και η Επιτροπή Ενστάσεων, εισηγήθηκαν ως ανάδοχο την εταιρεία με την οικονομικότερη προσφορά, τη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ.
  • Στις δύο προαναφερθείσες επιτροπές συμμετέχουν αποκλειστικά υπηρεσιακοί παράγοντες κατόπιν κλήρωσης,
  • Η Οικονομική Επιτροπή «ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση των ανωτέρω επιτροπών
  • Στη συνέχεια, όπως προβλέπεται σύμφωνα με το νόμο το έργο συμβασιοποιήθηκε και εκτελείται, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλες τις απαιτούμενες από το νόμο εγκρίσεις.
Οπως υποστηρίζει η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης «ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Περιφερειακή αρχή δεν «κιότεψαν» ποτέ και δεν φοβήθηκαν τίποτα, γιατί ήταν πάντα συνοδοιπόροι με τους πολίτες της Πελοποννήσου. Συγκρουστήκαμε με συμφέροντα όποτε χρειάστηκε και μας δικαίωσαν επανειλημμένα οι συμπολίτες μας. Με αυτούς συνομιλούμε και ορίζουμε το μέλλον μας και όχι με «χαρτογιακάδες εκβιαστές» που παίζουν το μέλλον της πατρίδας σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα».
Και καταλήγει: «Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα μας προεκλογική περίοδο δεν θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιούν μεθόδους αποπροσανατολισμού και σκανδαλολογίας εμπλέκοντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.