Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τρίτη συνεχή χρονιά, εξακολουθεί να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Μαρκοπούλου. Πεποίθησή μας, είναι να στηρίζουμε με κάθε μέσο, την εκπαίδευση, την επιμόρφωση, τη μαθητεία και την συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση των ενηλίκων.
Η εκπαίδευση ενηλίκων αποτελεί σήμερα  ένα πλατύ πεδίο, που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες μέσα από τις οποίες οι ενήλικες εκπαιδεύονται με τρόπο συστηματικό και οργανωμένο, γι’ αυτό συμβουλεύουμε και καλούμε τους πολίτες να «εκμεταλλευτούν» την ευκαιρία και να παρακολουθήσουν το τμήμα της επιλογής τους, διευρύνοντας έτσι το πεδίο γνώσης τους.
Όσον αφορά στα τμήματα που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, πραγματοποίησε από τον Νοέμβριο του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2015, 14 εκπαιδευτικά προγράμματα  σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.
Συγκεκριμένα, τα τμήματα που υλοποιήθηκαν είναι τα εξής :
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές : 4 τμήματα
Ισπανικά  επιπέδου Α1 & Α2 : 2 τμήματα
Ιταλικά επιπέδου Α1 & Α2 : 2 τμήματα
Αγγλικά επιπέδου Α1 : 2 τμήματα
Κοπτική Ραπτική : 2 τμήματα
Γαλλικά επιπέδου Α1 & Α2 : 1 τμήμα 
Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες :1 τμήμα
Ευχαριστούμε θερμά  τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Σχολείων του Δήμου μας για τη διάθεση των αιθουσών και συγκεκριμένα τον κο Διολέτη, την κα Κοντιζά, τον κο Μαλανδράκη, τον κο Μέντζιο, τον κο Στυλιαρά, την κα Ψιλού, καθώς επίσης και τον Υπεύθυνο του Πολιτιστικού Κέντρου Μαρκοπούλου, κο Αρβανιτάκη.
Ευχαριστούμε επίσης τους δημότες μας – τουλάχιστον 270 άτομα, για την μεγάλη συμμετοχή τους στα προγράμματα, την υπομονή τους για την  αργοπορία της έναρξης πολλών τμημάτων και τη θέλησή τους να στηρίζουν το θεσμό της Δια Βίου Μάθησης.
Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα, την κα Ασημίνα Μερτζάνη και τον κο Ιωάννη Γιαντσίδη, για την ευγένειά τους και την άριστη συνεργασία μας, στην κοινή προσπάθεια υλοποίησης του προγράμματος Κ.Δ.Β.Μ. στον Δήμο μας. 
Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις συνεχίζονται στο Δημαρχιακό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη.
Πληροφορίες:
Ελένη Μεθενίτη, Δημαρχιακό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη, τηλ: 22990-71706
Μαρία Κιμπιζή, Αντιδήμαρχος: kimpizi@markopoulo.gr
Ασημίνα Μερτζάνη, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: kdvm60@gmail.com
Ιωάννης Γιαντσίδης, Υπεύθυνος Οργάνωσης: kdvm60@gmail.com

Θεωρούμε ότι ο καθένας μας έχει δικαίωμα στη μάθηση… διά βίου!


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.