Ως «απολύτως αντισυνταγματική» (έτσι εξηγείται το κόλλημα της Ζωής με τη συγκεκριμένη λέξη…) χαρακτηρίζει η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Λίνα Αλεξίου και μητέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου τη διάταξη για την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών, που έχουν συμπληρώσει την αρχική τους τετραετία.


Η κα Αλεξίου παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου μαζί με τα μέλη του ΕΣΡ Γ. Στεφανάκη και Κ.Αποστολά, και επιτέθηκε με πολύ αιχμηρό τρόπο κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκο Παππά, κατηγορώντας τον πως «ουσιαστικά επιχειρεί να καταργήσει μία ανεξάρτητη Αρχή» και πως η ίδια, με όσα νομικά μέσα διαθέτει, «θα κινηθεί ενάντια στη συγκεκριμένη διάταξη».

Η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ υποστήριξε ότι «η προσθήκη στο νομοσχέδιο για τα MME που αφορά το ΕΣΡ και τις υπόλοιπες ανεξάρτητες αρχές, συνιστά μία εκπρόθεσμη τροπολογία, που ψευδεπίγραφα τιτλοφορείται ‘’νομοτεχνική βελτίωση’ και είναι απολύτως αντισυνταγματική». Υπενθύμισε μάλιστα, ότι «για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το ΕΣΡ υπέβαλε τρεις φορές έγγραφες παρατηρήσεις, χωρίς ποτέ να κληθεί επίσημα ή ανεπίσημα, στη διαβούλευση».

Τέλος, η κ. Αλεξίου υπογράμμισε ότι την άποψη του Ν. Παππά περί μη νόμιμης σύνθεσης του ΕΣΡ, απέρριψε ομόφωνα με γνωμοδότησή του το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής (17/08/2015) μετά από ερώτημα της Διάσκεψης των Προέδρων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.