Κατά τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ ΣΕ, το Προεδρείο και τα Μέλη επεσήμαναν με σαφή τρόπο την τεράστια αδικία που υφίσταται η Εύβοια με την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μετωπικών διοδίων επί της οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας.
Επίσης, έμφαση δόθηκε στην μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που πρόκειται να υποστούν οι κάτοικοι της Εύβοιας καθώς και άλλοι πολίτες που διέρχονται από τη συγκεκριμένη οδό, προκειμένου να φθάσουν καθημερινά στην εργασία τους ή σε άλλες ασχολίες τους.

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, με γνώμονα τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ισονομίας και της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών, εκδίδει το παρακάτω

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η εγκατάσταση μετωπικού σταθμού διοδίων στην οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο την έννοια της ανταποδοτικότητας των διοδίων, καθώς το συγκεκριμένο έργο οδοποιίας έχει κατασκευαστεί με δημόσιους πόρους και ουδεμία σχέση έχει με το έργο κατασκευής της Ιονίας οδού.


Επίσης, αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ενώ ο οδικός άξονας σύνδεσης Βόρειας και Νότιας Εύβοιας θεωρείται ένας από τους πιο απαρχαιωμένους και επικίνδυνους δρόμους της Χώρας, να αποφασίζεται η εγκατάσταση σταθμού διοδίων σε ολοκληρωμένα οδικά τμήματα αντί να γίνονται ενέργειες για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού άξονα για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Είναι απαράδεκτο να καλεί η Πολιτεία τους πολίτες που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, διερχόμενοι από το παραγκωνισμένο οδικό δίκτυο της Εύβοιας, να πληρώσουν αντίτιμο προκειμένου να μεταβούν σε ένα δρόμο «καρμανιόλα».
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, από την μία, η Πολιτεία να κόπτεται για ανάπτυξη της Χώρας, την υποστήριξη των πληγέντων από την κρίση, την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του Κράτους και τη μείωση της ανεργίας κι από την άλλη να καταφεύγει σε μέτρα, που αποτέλεσμα έχουν την αύξηση του κόστους μεταφοράς εργατικού δυναμικού και προϊόντων - πλήττοντας έτσι την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα της Εύβοιας - την περαιτέρω επιβάρυνση των οικονομικά ασθενέστερων και γενικότερα την δημιουργία νέων προσχωμάτων στην πορεία επιστροφής της Εύβοιας στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Στα πλαίσια των παραπάνω η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των Δήμων και των πολιτών της Εύβοιας προτείνει και διεκδικεί:
1. Την μη εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων στον οδικό άξονα Σχηματάρι – Χαλκίδα και

2. Την άμεση προτεραιοποίηση της υλοποίησης του έργου οδικής σύνδεσης Βόρειας και Νότιας Εύβοιας με την κατασκευή εντός της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 ενός σύγχρονου, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών οδικού άξονα.

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και οι Δήμαρχοι είναι αποφασισμένοι να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα των πολιτών της Εύβοιας και θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο για να αρθεί η καταφανέστατη αυτή αδικία σε βάρος των κατοίκων και γενικότερα όλων όσων δραστηριοποιούνται στην Εύβοια

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.