Στη Λέρο είχε ταυτοποιηθεί ένας από τους μακελάρηδες του Παρισιού. Πάνω του βρέθηκε συριακό διαβατήριο. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΑπό τη Λέρο είχε περάσει ένας από τους τρομοκράτες, που το βράδυ της Παρασκευής σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στην επίθεση στο Stade de France και στη σορό του εντοπίστηκε συριακό διαβατήριο.

Το γεγονός επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.

“Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος”, αναφέρει ο κ. Τόσκας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.