Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Μαυρίδης είχε χθές το πρωί συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη (πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) σχετικά με την στελέχωση και ενίσχυση του Αστυνομικού τμήματος του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.
Ο κ. Μαυρίδης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθυντές του αναπληρωτή Υπουργού, Υποστράτηγο ε.α. κ.  Τόσκα και τον Διευθυντή του γενικού γραμματέα Δημόσιας τάξης κ. Αναγνωστάκη.
Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο κ. Μαυρίδης για το ίδιο θέμα με τον τότε Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια, τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά και της επιστολής που είχε αποσταλεί τον Μαϊο του 2015 στον μέχρι πρότινος Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούση για να διευθετηθεί κατ´ιδίαν συνάντηση μαζί του.
Ο κ. Μαυρίδης ενημέρωσε τους Διευθυντές για την πληροφορία που έχει  η Δημοτική Αρχή ότι το Αστυνομικό Τμήμα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης, πρόκειται να καταργηθεί σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου.
Ταυτόχρονα τους πληροφόρησε ότι επειδή στον Δήμο έχουν σημειωθεί παραβατικά γεγονότα, η παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος έχει συντελέσει σημαντικά στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και στην τήρηση της τάξης στην πόλη. Εύλογα λοιπόν, όπως ανέφερε, προκαλείται η έντονη ανησυχία στους κατοίκους και τη Δημοτική αρχή ότι τυχόν κατάργηση του Α.Τ  σε έναν ενιαίο καλλικρατικό δήμο, όπως ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης, με πραγματικό πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων, επιφυλάσσει μόνο κινδύνους και εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μαυρίδης ζήτησε να ληφθεί σοβαρά υπόψη η σημασία της αστυνόμευσης του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης  για την προστασία των κατοίκων και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, που συντελείται σαφώς πιο αποτελεσματικά όταν το Αστυνομικό Τμήμα εδρεύει στην πόλη που εποπτεύει.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Μαυριδης δήλωσε ότι βρήκε θετική ανταπόκριση στα αιτήματα του με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς τον διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρχει συνεχή επικοινωνία για την διευθέτηση του θέματος.
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.