Η διαδικασία για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ είναι μέχρι στιγμής αποτυχημένη και εξελίσσεται ως «σούπα», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», προέβλεψε ότι αν η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές είναι μικρή, ο νέος αρχηγός θα αμφισβητηθεί από την επόμενη ημέρα.


«Αυτά τα βλέπει ο κόσμος, βλέπει μια διαδικασία η οποία εξελίσσεται ως σούπα και δεν ενδιαφέρεται. Πολύ απλά. Άρα η διαδικασία είναι αποτυχημένη μέχρι στιγμής, γιατί οι ίδιοι οι υποψήφιοι θέλουν να είναι αποτυχημένη. Αν ήθελαν οι υποψήφιοι να είναι πετυχημένη θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στις εκκλήσεις των συνυποψηφίων του να μην διαρραγεί η ενότητα της παράταξης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ενότητα από μόνη της δεν φτάνει, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ χρειάζεται αλλαγή πολιτικού ύφους, ανανέωση, χρειάζεται κάτι που δεν έχει.
«Στις 23 ή στις 29 του μηνός, η ΝΔ θα πρέπει να έχει εκλέξει έναν δυνατό αρχηγό. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η συμμετοχή να είναι μεγάλη. Αν είναι μικρή, ο αρχηγός θα εκλεγεί ως αμφισβητούμενος από την επόμενη μέρα. Άρα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό», επισήμανε.

Ο κ. Γεωργιάδης διαφώνησε και με το γεγονός ότι οι εσωκομματικές εκλογές έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί μια «ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς».

«Η διαδικασία εκλογής προέδρου δεν ξεκίνησε επειδή ερωτήθην εγώ. Υπήρχε μια απόφαση που έλεγε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορούσε να μείνει αρχηγός έως τις 31 Μαρτίου και να κάνει τις εκλογές έως τις 31 Μαρτίου. Αποφάσισε να τις κάνει τώρα. Η ερώτηση ως προς τον χρόνο πάει σε εκείνον που την αποφάσισε. Όχι στους υπόλοιπους, εμείς μπήκαμε στην κούρσα μετά», σημείωσε.

Είπε ακόμα ότι η διαδικασία πρέπει να τηρηθεί σωστά και αναφερόμενος στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Απόστολο Τζιτζικώστα τόνισε ότι δεν αφορά τη διαδικασία το γεγονός ότι κάποιος τυγχάνει να είναι πρόεδρος ή περιφερειάρχης.

Καταλήγοντας, εξέφρασε τη διαφωνία του για το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθεί debate μεταξύ των υποψηφίων και εκτίμησε ότι η ΝΔ χάνει επειδή δεν έγινε σωστά η διαδικασία.
«Τώρα έχουμε μπει σε μια λογική. Μην κάνουμε debate γιατί θα έχουμε πρόβλημα στην ενότητα και καλά ...Παραμύθια της Χαλιμάς. Μην κάνουμε εθνικές συνδιασκέψεις γιατί δεν προλαβαίνουμε, δηλαδή να μη μιλήσουμε στον νεοδημοκράτη», είπε.Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.