Από την πίσω πόρτα και χρησιμοποιώντας νομικά τερτίπια η Ένωση Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής που εποπτεύεται από το Δήμο Αγίας Παρασκευής​, προχώρησε σε επιλεκτική μονιμοποίηση 4 συμβασιούχων, αποφεύγοντας να ασκήσει τα ένδικα μέσα μετά από προσφυγές που είχαν κάνει στα δικαστήρια οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μαζί με άλλους 15.

Oι συγκεκριμένες συμβασιούχες διεκδικούσαν την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου με το αιτιολογικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Έτσι ενώ το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τις υπαλλήλους, το Δημόσιο ως όφειλε δεν άσκησε έφεση στην περίπτωσή τους, με αποτέλεσμα οι 4 συμβασιούχες, που υπηρετούν σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής , να μονιμοποιηθούν.

Ωστόσο μετά από καταγγελίες παρενέβη ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος ζήτησε από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να πράξουν τα δέοντα.

Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου μετά από απόφαση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίας Παρασκευής να προχωρήσουν άμεσα στην άσκηση των εφέσεων γεγονός που έγινε και έτσι απετράπη προς το παρόν η επιλεκτική μετατροπή των συγκεκριμένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ενώ από τον κ. Ρακιντζή ζητήθηκε να γίνει και πειθαρχικός έλεγχος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.