Μία πρόταση-σοκ για το προσφυγικό διατύπωσε ο επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και ευρωβουλευτής Μάρκους Πρέτσελ.


Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να απωθεί τους πρόσφυγες από τα σύνορά της με τη χρήση πυροβόλων όπλων!

Στην περίπτωση που πρόσφυγες αποπειραθούν να περάσουν τα γερμανικά σύνορα με τη βία, ο Μάρκους Πρέτσελ εξήγησε ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να καταφύγει στη χρήση πυροβόλων όπλων ως «έσχατο μέσο».

«Η υπεράσπιση των γερμανικών συνόρων με τα όπλα ως έσχατο μέσο είναι αυτονόητη», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ευρωβουλευτής  .
Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως θα χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι υπάρχει «μια σειρά άλλων δυνατοτήτων», όπως η παρουσία αστυνομίας, οι αντλίες νερού και τα δακρυγόνα.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει ο Πρέτσελ και στη διάρκεια μιας συγκέντρωση υποστηρικτών του AfD.

Η Σλοβενία και η Αυστρία επιτρέπουν σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να «έρχονται στη χώρα ανεξέλεγκτοι», εξήγησε ο Πρέτσελ.

«Αυτό μπορούμε να το αποτρέψουμε. Όταν ακουστεί ο πρώτος πυροβολισμός στον αέρα θα γίνει ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι», πρόσθεσε.

Πάντως ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα πρέπει να σκεφτεί να αρχίσει να πυροβολεί εναντίον των προσφύγων, επειδή περνούν τα σύνορα. Έσχατο μέσο σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να τους σταματήσουμε».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.