Τι είπε σε δηλώσεις του στην Τρίπολη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας 


O Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας βρέθηκε στην Τρίπολη, όπου μεταξύ άλλων σε ομιλία του αναφέρθηκε στο σάλο που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, αναφορικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων. 

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «οι δηλώσεις Φίλη μου προξένησαν ιδιαίτερες εντυπώσεις. Και τα σενάρια στα οποία αναφέρθηκε ο κύριος Φίλης μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά. Πρώτον ότι τα πιστεύει γιατί είναι απαίδευτος. Δεύτερον ότι θέλει να δημιουργήσει ένα θέμα για να σκεπάσει επικοινωνιακά τα δύσκολα μέτρα που πάνε να περάσουν. Και τρίτο και χειρότερο ότι πάει να δημιουργήσει “καλό κλίμα”, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία, για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, όπως αυτή ανακοινώθηκε μετά τις εκλογές που κέρδισε ο Ερντογάν. Αυτά είναι επικίνδυνα".

Ακόμη επεσήμανε πως " εάν τα πιστεύει αυτά που λέει, δικαίωμά του, αλλά δεν κάνει για υπουργός Παιδείας, πρέπει να φύγει. Εάν το λέει για επικοινωνιακούς λόγους, είναι επίσης επικίνδυνος και δεν πρέπει να φύγει μόνο αυτός. Πρέπει και ο Πρωθυπουργός να πάρει ξεκάθαρη θέση. Εάν πάλι το λέει στέλνοντας μήνυμα στους Τούρκους, του απαντάμε ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, αλλά εκπτώσεις στα Εθνικά θέματα οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε. Δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί και να καταγραφεί διαφορετικά η Ελληνική ιστορία. 

Παράλληλα ο κ.Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως "βλέπω λοιπόν ότι αυτοί προχωράνε και σε κάποια επικίνδυνα εθνικά παιχνίδια. Είχαμε τη θεωρεία των παιγνίων στα οικονομικά με τον Βαρουφάκη, βλέπω τώρα να έχουμε άλλα εθνικά παιχνίδια με τον κ. Φίλη. Εγώ θα περιμένω ακόμα κάποιες μέρες. Για να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός. Και να πάρει θέση και ο Κοτζιάς, ο υπουργός Εξωτερικών. Και να πάρει θέση και ο υπουργός Αμύνης, ο Πάνος Καμμένος".

Επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι "είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να κάνουν το παγώνι, για να κάνουν την πάπια. Εμείς ήδη καταθέσαμε ερώτηση στον Πρωθυπουργό, με εκλεκτό συνάδελφο βουλευτή. Για να έρθει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή να απαντήσει. Θα δούμε αν θα έρθει. Αλλά και αν δεν έρθει, να ξέρετε θα τον σύρουμε για τα Εθνικά θέματα να έρθει στη Βουλή και να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει, για να γνωρίζουμε οι Έλληνες πολίτες πως θα προχωρήσει η χώρα."

"Δεν μπορεί πίσω από το χρέος, από την οικονομική πολιτική να κάνει κρυφές συναλλαγές και να έχει κρυφή ατζέντα για όλα αυτά τα ζητήματα", κατέληξε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.