Δεκαεπτά ημέρες πριν τις κάλπες που θα αναδείξουν το νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας αναζητούν τους τρόπους για να ξεκλειδώσουν τη διαδικασία υπέρ τους. 
Για την ακρίβεια, οι τρεις εκ των τεσσάρων μοιάζουν να αναζητούν το εύρημα ή το επιχείρημα που θα δώσει νέα πνοή στις καμπάνιες που, λίγο ως πολύ, μοιάζουν να έχουν φτάσει σε ένα όριο. Κι αυτό διότι, ο τέταρτος υποψήφιος, εν προκειμένω ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, δείχνει να τηρεί απαρέγκλιτα τη γραμμή που υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή. Αρνείται, με το επιχείρημα του διχασμού, οποιαδήποτε άμεση «αναμέτρηση» με τους συνυποψηφίους του, περιορίζει στα απολύτως αναγκαία (σ.σ. τα οποία σε αυτή τη συγκυρία είναι η μη βουλευτή ιδιότητα του κ. Τζιτζικώστα) τις αναφορές στους άλλους υποψηφίους και επιδιώκει να οικοδομήσει ηγετικό προφίλ, πάνω από τις λεκτικές εντάσεις και αιχμές των υπολοίπων. 
Δεδομένου ότι, παρά τη φημολογία, το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιου υποψηφίου από την κούρσα μοιάζει απίθανο, το τί είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα αναζητείται. 
Ο κ. Τζιτζικώστας, εντείνει τη δημόσια παρουσία του, ενώ και στο οργανωτικό επίπεδο καταβάλλεται ισχυρή προσπάθεια προκειμένου να ενισχυθεί η επιρροή σε περιοχές φίλα προσκείμενες, όπως για παράδειγμα η Βόρεια Ελλάδα, αλλά και να αυξηθούν οι πυρήνες ακόμη και σε περιφέρειες που υπολείπεται. Ο Περιφερειάρχης φιλοδοξεί ότι θα αντιμετωπίσει με επάρκεια την πίεση που δέχεται ως μη κοινοβουλευτικός ενώ επενδύει και στην, αναμενόμενη, αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών καθώς θα πλησιάζει η ημέρα της εκλογής. 
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πάλι, επενδύει στις συνεχείς παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ αλλά και στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα ενώ και οι συγκεντρώσεις του μοιάζουν μαζικές. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας διατύπωσαν χθες πανομοιότυπες ενστάσεις για τον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως επιλογή ήττας, ενώ – κι αυτό προκάλεσε αίσθηση – αμφότεροι έκαναν λόγο για μηχανισμούς που λειτουργούν στο κόμμα τους οποίους και θα ξεριζώσουν. Το μεγάλο στοίχημα και των δύο είναι η προσέλκυση ακροατηρίου πέραν των στενών κομματικών ορίων της Νέας Δημοκρατίας. Επιδιώκουν, συνεπώς, τα φώτα να στραφούν προς τις γαλάζιες εκλογές και κατηγορούν τον κ. Μεϊμαράκη ότι θέλει μία «κλειστή» διαδικασία με μικρή συμμετοχή, από την οποία θα βγει ευνοημένος ο υπηρεσιακός Πρόεδρος του κόμματος.
Νέα «χαρτιά» για να ρίξει στο τραπέζι αναζητά και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, που ξεκίνησε ως αδιαφιλονίκητο αουτσάιντερ την κούρσα. Σε πείσμα των σεναρίων επιμένει ότι θα μείνει μέχρι τέλους σε αυτή, ωστόσο παρά το γεγονός ότι ουδείς αμφισβητεί την εφευρετικότητά του και την επικοινωνιακή του ικανότητα θα χρειαστεί κάτι παραπάνω. Τα τελευταία 24ώρα, ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε το πρόγραμμά του για το κόμμα και για τη χώρα, απέστειλε επιστολή στο Γραμματέα του κόμματος Ανδ. Παπαμιμίκο και μία ακόμη στους άλλους τρεις προκειμένου να ζητήσει τη διεξαγωγή debate ή ανοικτού διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων ενώ συναντήθηκε διαδοχικά, χθες, με τους Κ. Καραμανλή, Κων. Μητσοτάκη και Αντ. Σαμαρά. Αδιαμφισβήτητα είναι πολλά, είναι όμως και αρκετά;

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.