Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.
Σύριζα εναντίον Σύριζα με ανακοινώσεις κατά πάντων αλλά κυρίως κατά της Κυβέρνησης!!!

Η προσχώρηση του πρώην Δημάρχου κ.Κορτζίδη στη ΛΑΕ του κυρίου Λαφαζάνη προκάλεσε ένα ντόμινο εξελίξεων μετά και το διορισμό του κ.Κωνσταντάτου στο ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ. Η σκληρή ανακοίνωση της Νομαρχιακής επιτροπής Νότιας Αθήνας του Σύριζα κατά της Κυβέρνησης ανοίγει την αυλαία των εξελίξεων αν αναλογιστούμε ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπό την καθοδήγηση και του πρώην Δημάρχου κ.Κορτζίδη έχουν επιδείξει έντονη κινητικότητα.

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην τοποθέτηση του δημάρχου Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, στο Δ.Σ. της ”Ελληνικό Α.Ε” καθώς επίσης εκφράζεται και η έντονη δυσφορία απέναντι στην Κυβέρνηση.

(ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ -ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ)

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω .
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το Ελληνικό , εκφράζει για άλλη μία φορά την πλήρη αντίθεσή της στην προώθηση με τις εντολές της Ε.Ε. και των δανειστών αλλά και τις ενέργειες της Κυβέρνησης και της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας συμφερόντων Λάτση LAMDA DEVELOPMENT, για την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Θεωρεί παράνομη και νομικά διάτρητη τόσο τη διαδικασία του υποτιθέμενου διαγωνισμού όσο και το προσχέδιο σύμβασης που είχε υπογράψει η εν λόγω εταιρεία με την πρώην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ το 2014. Και μάλιστα με ένα σκανδαλωδώς μικρό τίμημα που τόσο η μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου όσο και οι εμπειρογνώμονες μηχανικοί που ορίσθηκαν από την Εισαγγελία που διερευνά την υπόθεση το προσδιόρισαν περίπου στο τριπλάσιο.

Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν τη δημόσια περιουσία ως αντικείμενο σκανδαλώδους εκμετάλλευσης, είτε για την κάλυψη ελλειμμάτων του δημοσίου είτε για δήθεν οικονομική ανάπτυξη σε βάρος του περιβάλλοντος. Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού είναι αναγκαία προϋπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Αττικής με κοινωνικά και οικολογικά χαρακτηριστικά.

Εδώ και χρόνια πρωτοστατούμε και στηρίζουμε κάθε αγωνιστική προσπάθεια ώστε να γίνει ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού πρασίνου.

Καταγγέλλουμε και θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός και βέβαια δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο και την πολιτική σκοπιμότητα της Κυβέρνησης για την τοποθέτηση στο νέο Δ.Σ. της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ μνημονιακών προσώπων που έχουν υπηρετήσει πιστά και τυφλά το προηγούμενο νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας και του Πασόκ .
Πολύ σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι φωλιά σκανδάλων. Για αυτό ακριβώς τον λόγο ή υπό την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διοίκηση οφείλει να εξασφαλίζει την διαφάνεια και να πράττει με τρόπο, που να μην αφήνει σκιές, όπως ο διορισμός από υψηλόβαθμα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ σε υψηλόβαθμες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ πρώην συγγενικών προσώπων τους. Καθώς και του σημερινού Δημάρχου του Δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης, ενός ανθρώπου που δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια στις γειτονιές μας έχει δείξει με λόγια και έργα την ταύτιση του και την πολιτική εξάρτηση του με τα μεγάλα οικονομικά και ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και να τσιμεντοποιήσουν τον δημόσιο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η τοποθέτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ πολιτικών προσώπων, πρόθυμων στις εντολές της εταιρείας LAMDA DEVELOPMENT, θυμίζουν έντονα το αμαρτωλό παρελθόν του ΤΑΙΠΕΔ αμαυρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης και ακυρώνουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς στην κοινωνία.”

Τα προωθούμενα σχέδια των «επενδυτών» περιλαμβάνουν την δημιουργία μιας μικρής πόλης με πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, καζίνο και εμπορικά κέντρα, πράγμα που θα επιφέρει κλείσιμο εκατοντάδων μαγαζιών και χειροτέρευση της κρίσης της αγοράς κατοικίας στα νότια προάστια. Πιθανότατα το μόνο πράσινο στο χώρο θα αποτελέσουν οι ακάλυπτοι χώροι των οικοδομικών συγκροτημάτων που θα ανεγερθούν. Το πολύχρονο αίτημα για τη δημιουργία ενός πάρκου υψηλού πρασίνου, που θα αποτελούσε πνεύμονα οξυγόνου για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων αλλά και της ευρύτερης Αττικής, δίνεται βορά στους τοκογλύφους δανειστές μας και τσιμεντοποιείται κατά το χειρότερο τρόπο.

Η μελέτη του Ε. Μ. Πολυτεχνείου έχει δείξει ότι η ανάπτυξη και συντήρηση του μητροπολιτικού πάρκου, είναι εφικτή οικονομικά με αυτοχρηματοδότησή του μέσα από την ήπια αξιοποίηση των υπαρχόντων κτιρίων και εγκαταστάσεων.
Δεν εγκλωβιζόμαστε στο ψευτοδίλημμα «η θα πουλήσουμε το Ελληνικό η θα μειώσουμε μισθούς η συντάξεις». Επίσης λέμε ότι το δέλεαρ της δημιουργίας πολλών θέσεων εργασίας αποδεικνύεται φενάκη ,όπως στην περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων.

Οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων με τη συμπαράσταση και συμμετοχή των πολιτών όλου του λεκανοπεδίου της Αθήνας θα αποτρέψουν τα σχέδια αυτά και θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου στο σύνολο του χώρου, ελεύθερο για χρήση από τους πολίτες, με διατήρηση και βελτίωση των χώρων και εγκαταστάσεων για άθληση, πολιτισμό, έρευνα-τεχνολογία, εκθέσεις, κοινωφελείς υπηρεσίες κλπ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.