«Εάν ο κ. Σαμαράς δηλώσει αύριο ότι δεν θέλει την παραίτησή μου, δεν θα παραιτηθώ από μεταβατικός πρόεδρος, δήλωσε σε παρέμβασή του στην εκπομπή στον Ενικό στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


«Εξεπλάγην όταν διάβασα ότι ο κ. Σαμαράς ζητούσε την παραίτησή μου, πόσο μάλλον όταν ο ίδιος με πρότεινε. Απάντησα στις διαρροές του κ. Σαμαρά. Εάν ο κ. Σαμαράς αύριο δηλώσει ότι δεν ζητεί την παραίτησή μου, δεν θα παραιτηθώ. Παραιτούμαι γιατί θεωρώ ότι αυτός που με πρότεινε  αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Εάν ο κ. Σαμαράς μου δώσει εκ νέου την εμπιστοσύνη μου τότε δεν παραιτούμαι. Εγώ δεν τον ενέπλεξα, απλώς διερωτήθηκα ότι πως γίνεται εφόσον αυτή η εταιρεία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, ζητούν  από μένα να παραιτηθώ. Εάν δεν πάρει όμως δημόσια θέση εγώ παραιτούμαι και θα δώσω τη θέση του αντιπροέδρου στον κ. Πλακιωτάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως ο κ. Σαμαράς τον πρότεινε, δεν τον διόρισε. «Ψηφίστηκε η υποψηφιότητά μου από την ΚΟ. Ο κ. Σαμαράς αποχώρησε οικιοθελώς τη νύχτα του δημοψηφίσματος, όταν στις δημοσκοπήσεις λαμβάναμε 15% και βλέπαμε εθνικές εκλογές με ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν θα ήταν ευχάριστο» είπε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε εξάλλου πως θα καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον της εταιρείας που ανέλαβε τη διεξαγωγή των εκλογών.

Διευκρίνισε ότι δεν πρότεινε ντιμπέιτ με τους υποψήφιους, αλλά διάλογο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. «Δεν έχει το ήθος που πρέπει απέναντι στους υποψηφίους. Έχει κάνει χυδαίες επιθέσεις στο πρόσωπό μου, έβγαλε δύο σποτ με εμένα. Εγώ όμως δεν απάντησα».


Αναφερόμενος στα όσα έγιναν χτες, τόνισε πως «δεν έκανα καμία δήλωση και υποστήριζα ότι το πρόβλημα ήταν τεχνικό και να το επιλύσει η ΚΕΦΕ. Και ενώ όλοι μαζί είχαμε το πρόβλημα και αυτό χτύπησε την ίδια τη ΝΔ, οι συνυποψήφιοί μου αισθάνθηκαν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτό πολιτικά. (…) Εκείνη την ώρα που το καράβι βουλιάζει, εγώ δεν πρέπει να δω ως πλοίαρχος για να σώσω τον κόσμο;» και συνέχισε:

Και εκείνη την ώρα οι υποψήφιοι αποφάσισαν να εκμμεταλευτούν αυτό το γεγονός και να με ρίξουν ακόμα πιο κάτω; Χτες βγήκαν όλοι και έλεγαν ότι “πρέπει αν φύγει ο Μεϊμαράκης”. Είπαν για “υπονόμευση”; Εγώ να αυτοϋπονομευτώ;

Και εγώ χθες δεν μίλησα και με είπαν “κρυπτώμενο”. Αλλά αυτοί δεν κατάλαβαν την εκκωφαντική σιωπή μου, θα με καταλάβουν όταν μιλάω; Όταν ξύπνησα το πρωί και είδα το Έθνος με τον κ. Σαμαρά να ζητεί παραίτησή μου, και μετά είδα τον κ. Βορίδη και τον κ. Τζιτζικώστα να ζητούν την παραίτησή μου πήγα μετά στη ΝΔ και είπα ότι είπα. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.