ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΓΑΙΑΣ
«Φωλιά» δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους
Θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα, εκθέσεις, εργαστήρια παραστατικών τεχνών και arts & crafts, μαθήματα ξιφασκίας, παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και café: για όλους έχει προτάσεις ο καινούργιος Χώρος Τεχνών Γαίας στις Αφίδνες. Συντονίστε την πυξίδα σας στα… άλλα βόρεια κι ετοιμαστείτε για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εξορμήσεις.
Ένας πρωτότυπος πολυχώρος προσγειώνεται από τις 30/11 στις Αφίδνες Αττικής στον Δήμο Ωρωπού. «Παιδί» της ηθοποιού Γιούλης Κρέτση, ο Χώρος Τεχνών Γαίας φέρνει στην περιοχή ένα δραστήριο «κουκούλι» δημιουργίας που της έλειπε και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πυρήνα τεχνών έξω από τα τείχη της Αθήνας. 
Πρωταρχικοί του στόχοι: η δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας, η ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών, η γνωριμία και συνεργασία μεταξύ των μελών της, η διάδραση μεταξύ διαφορετικών τεχνών, η στήριξη φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης. Το δίκτυο στελεχώνεται από συνεργάτες με πολύχρονη εμπειρία όπως καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς κ.ά.
Στα πόδια της Πάρνηθας και πλάι στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, μέσα σε μια έκταση 1.500 τ.μ. θα βρείτε το κτήμα της Γαίας. Industrial αισθητικής, η 200 τ.μ. αίθουσά του διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της δραστηριότητας που φιλοξενεί. Άλλωστε εδώ κάθε ώρα έχει το δικό της σκηνικό.

Τα πρωινά, όταν χτυπήσει το… τρίτο κουδούνι, η ομάδα θεάτρου «ΦΟΥΚ» ζωντανεύει στην παιδική σκηνή μύθους θαυμαστούς από μακρινές χώρες και εποχές που θα βοηθήσουν τους μικρούς θεατρόφιλους να προσεγγίσουν σταθερές αξίες αλλά και πιο δύσκολα συναισθήματα (την αγάπη, τη φιλία, την ομαδικότητα, το φόβο, τη μοναξιά). Η μουσική διαδραστική παράσταση «Μύθοι, μύθοι και στοιχεία… μπλέξανε σε μια ιστορία» ανεβαίνει για τα σχολεία τις καθημερινές από τον Δεκέμβριο 2015 έως τον Μάιο 2016 και ολοκληρώνεται με εργαστήρια κατασκευών εμπνευσμένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Οι πρώτες παραστάσεις για το ευρύ κοινό θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 6 και 13/12, στις 11.15 π.μ.
Τα απογεύματα πάλι, ο Χώρος Τεχνών Γαίας σερβίρει τέχνες και θεάματα για κάθε ηλικία. Τμήματα θεάτρου, χορού, ξιφασκίας και εικαστικών για παιδιά και ενηλίκους, ιδέες και τεχνικές για κατασκευές (κόσμημα, decoupage, felt, μπατίκ, μακραμέ, κεριά, κ.ά.) για τους μεγάλους, γιορτινές ζαχαρομαγείες και μπισκοτο-καμώματα για τα πιτσιρίκια.
Στο café της Γαίας θα βρείτε μια φιλόξενη γωνιά για να χαλαρώσετε. Ανάμεσα σε βιβλία και έργα τέχνης μπορείτε να απολαύσετε αφεψήματα και σπιτικές γεύσεις φτιαγμένες με αγνά προϊόντα, να περάσετε την ώρα σας διαβάζοντας ή συζητώντας στις φιλοσοφικές και άλλες συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται.
Ο χώρος (στεγασμένος και υπαίθριος) διατίθεται και για τις δικές σας κοινωνικές ή εταιρικές εκδηλώσεις. Ο Χώρος Τεχνών Γαίας συνεργάζεται με έμπειρο και πιστοποιημένο με ISO catering. Τα παιδικά πάρτι νοστιμεύει με μαμαδίστικα φαγητά και γλυκίσματα η Κατερίνα Κυπραίου. Σας έχει λύση όμως και για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε για την εκδήλωσή σας, αφού η θυγατρική του εταιρεία Kretsi’s Events αναλαμβάνει τη διοργάνωση γάμων, βαπτίσεων και πάρτι, τις προσκλήσεις, τις μπομπονιέρες, τη διακόσμηση, αλλά και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα (μουσικά σχήματα, ανιματέρ, ακροβάτες, κ.ά.).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.