Δημιουργία ειδικών φορολογικών ζωνών στη Βόρεια Ελλάδα «ώστε να αντέξουν οι επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης από τους πολύ χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές των γειτονικών χωρών» προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. 


Μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision με θέμα: «Εξωστρέφεια και ελληνική οικονομία: Η ώρα της ανασυγκρότησης», ο κ. Αλεξιάδης, τόνισε πως έρχονται και αλλαγές στη φορολογία των καπνικών προϊόντων, οι οποίες θα γίνουν, όπως είπε, «σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν σε χώρες του εξωτερικού». Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, τόνισε ότι ειδικά στον τομέα των καπνικών θα υπάρξουν μέτρα, προκειμένου να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στη γενικότερη φορολογική στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως θα υπάρξουν «αλλαγές το 2016 στη φορολογία των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας τους».

Επανέλαβε ότι θα έρθει στη Βουλή διάταξη για την «εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων που βρίσκονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με πολύ αυστηρές ποινές για όσους αποκρύψουν στοιχεία», ενώ τόνισε πως «θα ακολουθήσει το Περιουσιολόγιο». Σε αυτό  δεν θα υπάρχει υποχρέωση, όπως είπε, να δηλώνονται πίνακες ζωγραφικής ή κοσμήματα.

Προανήγγειλε εξάλλου πως μέσα στο 2016 θα εξομοιωθούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων και οι νέες τιμές θα ισχύσουν από τις αρχές του 2017, ενώ την ερχόμενη χρονιά «θα θεσμοθετηθεί ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας που θα έχει εισπρακτικό στόχο όσο και ο ΕΝΦΙΑ​, δηλαδή 2,65 δισ. ευρώ».

Παράλληλα, τόνισε πως θα «θα υπάρξουν αλλαγές και στη φορολογία εισοδήματος για τα εισοδήματα του 2015 και του 2016».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.