Εγκρίθηκε η λειτουργία του τέταρτου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου μας στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου). Τα άλλα τρία ΚΔΑΠ λειτουργούν δύο στους Αμπελόκηπους κι ένα στη Μενεμένη. Πρόκειται για ένα σχολείο άλλου τύπου μετά το πρωινό δημοτικό σχολείο, στο οποίο τα παιδιά γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους απασχολούμενα δημιουργικά. Όλα τα ΚΔΑΠ του δήμου μας είναι ενταγμένα στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης (ΚΔΕΔΑΜ) της οποίας πρόεδρος είναι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριάκος Αβραμίδης.
Το ΚΔΑΠ στεγάζεται στο νέο διδακτήριο του τρίτου (3ου) ολοήμερου διαπολιτισμικού δημοτικού σχολείου Μενεμένης, στον Άγιο Νεκτάριο (Δενδροπόταμος). Ήδη ξεκίνησε η λειτουργία του Τμήματος Τεχνολογίας και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε συνεργασία με τον «Φάρο του Κόσμου» της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Στις 03.11.2015 έγινε η παρουσίαση του προγράμματος NEWTON ROOM και ARCTIC CAMP από τον οργανισμό FIRST NORWAY και τον Πρόεδρο Περ Άριλιντ Κοντράσεν και την Κριστίν Κοντράσεν αλλά και του προγράμματος «Ρομποτική για όλους» του Οργανισμού Δράση για την εκπαίδευση από τον εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου.
Στην ανωτέρω παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης μας κ. Βαρνάβας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο αρχιμανδρίτης κ. Αθηναγόρας Λουκατάρης, ο εφημέριος κ. Λάζαρος Χατζηβασιλείου και πολύ μαθητές και μαθήτριες. 
φωτο


 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.