Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, ανάρμοστες σχέσεις, ερωμένες που διοικούν και πάρτι με παρανομίες συνθέτουν το παζλ του νέου «Λάρισα-γκέιτ», που αναμένεται να κάνει πάταγο σε όλο το πανελλήνιο!


Σόδομα και Γόμορρα σε πόλη της Κεντρικής Ελλάδας που διαθέτει ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Το σκάνδαλο, όμως, δεν αφορά τις ατίθασες φοιτήτριες, αλλά υψηλόβαθμους αξιωματικούς που έχουν συνάψει… ανάρμοστες σχέσεις με υφιστάμενές τους, μία εκ των οποίων μάλιστα έχει φθάσει στο σημείο να διοικεί «αντ’ αυτού» κοτζάμ Αστυνομική Διεύθυνση σε πρωτεύουσα του νομού.

Το θέμα, όμως, έχει πάρει διαστάσεις και εκτός των τειχών της πόλης, που και στο πρόσφατο παρελθόν έχει… κλονιστεί από σεξ, όργια και πάρτι με παντρεμένες κυρίες. Κοινωνός αυτών των πληροφοριών -όπως αποκαλύπτει η «Freddo»- έφθασε στο σημείο να γίνει και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, καθώς στο γραφείο του ταχυδρομήθηκε συστημένος φάκελος με δισέλιδη επιστολή, με όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες, με στοιχεία και ονόματα, αλλά και σχετικά με την γκαρσονιέρα όπου συνευρίσκονται όλα τα ένστολα παράνομα ζευγάρια. Η «Freddo» έχει στη διάθεσή της την εν λόγω επιστολή, η οποία ταχυδρομήθηκε ταυτόχρονα και σε ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

«Συγχαρητήρια -αναφέρει ο επιστολογράφος- για την ανάληψη των καθηκόντων σας. Κύριε υπουργέ, η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών εκλιπαρεί για τη θεσμοθέτηση βάσεων αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, όπως ακριβώς υποσχεθήκατε με την ανάληψη των καθηκόντων σας. Ομως, κύριε υπουργέ, τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τον τελευταίο χρόνο στη Λάρισα αποτελούν ντροπή και αθλιότητα για το Σώμα της Αστυνομίας. Εκδιώχθηκαν τρεις αστυνομικοί διευθυντές προκειμένου προκλητικά να αναλάβει (κυρίαρχο πόστο) την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ο Γ.Α.

Ο αξιωματικός το 2014 στην αναδιάρθρωση του κ. Δένδια χρίστηκε προϊστάμενος υπηρεσίας, θέση που σύμφωνα με τον νόμο ανήκε στον πρώτο ή τον δεύτερο αξιωματικό, παρακάμπτοντας άλλους εφτά ανώτερους αξιωματικούς αφού ήταν όγδοος στην ιεραρχία. Τον Μάρτιο του 2015 εκδιώχθηκαν τρεις αστυνομικοί διευθυντές απαξιώνοντας και ακυρώνοντας την υπηρεσιακή τους διαδρομή, κόπους, στερήσεις, προσωπικές και οικογενειακές, θεμιτές φιλοδοξίες τριάντα πέντε ολόκληρων ετών, προκειμένου ο τέταρτος στην ιεραρχία να αναδειχθεί».

Στην επιστολή γίνεται, όμως, και μία ακόμη σοβαρή καταγγελία για τον ένστολο που είναι το «δεξί χέρι» του αστυνομικού διευθυντή και ο οποίος διατηρούσε στενές σχέσεις με στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

«Μια κλίκα -υπογραμμίζεται στην καταγγελία- δυο κατώτερων αξιωματικών κολλητών του, που έβαλαν πλάτη να τοποθετηθεί με πολιτικές παρεμβάσεις, άρχισαν δράση, την ίδια μάλιστα ημέρα. Ο υπαστυνόμος Κ.Δ. ο οποίος ελέγχθηκε ακόμη και με κατ’ οίκον έρευνα για συμμετοχή στην οργάνωση Χρυσή Αυγή κατά τη διάρκεια των ερευνών για σχέσεις μελών της με αστυνομικούς (και όχι άδικα αφού όλοι γνωρίζουμε στη Λάρισα το πιστεύω του αλλά και τις διασυνδέσεις του με τον Κ.Δ., μπράβο της νύχτας και αρχηγό τότε της Χ.Α. στη Λάρισα).

Αυθημερόν ο υπαστυνόμος αυτός, με την ανάληψη καθηκόντων του φίλου του αστυνομικού διευθυντή, τοποθετήθηκε ως υποδιοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με απειλές κατά του διοικητή της υπηρεσίας, όπως “Ο αστυνομικός διευθυντής είναι αδελφός μου και ή φεύγεις από την υπηρεσία με αίτησή σου ή με τις επερχόμενες μεταθέσεις. Διάλεξε …”. Ο αστυνόμος παροπλίστηκε ως τις μεταθέσεις, οπότε και στη συνέχεια μετατέθηκε, ενώ o K.Δ. επίσης μετατέθηκε ως διοικητής στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. Εκτοτε λύνει και δένει… Στις μεταθέσεις η κλίκα αυτή έδιωξε κάθε αξιωματικό και κατώτερο που δεν χώνευαν, κυρίως σε Φάρσαλα και Αγιά, ενώ βόλεψαν κάθε φίλο τους».Του Νίκου Καμπάνη - Εφημερίδα Freddo

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.