240 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αλλάζουν το κλίμα στην πόλη


Υπόθεση της πόλης έβαλε στόχο να κάνει τις φετινές γιορτές ο δήμος Αθηναίων παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα για κάθε γειτονιά της Αθήνας που περιλαμβάνει συνολικά 240 εκδηλώσεις. «Η Αθήνα γιορτάζει και ο παλμός και η χαρά της γιορτής μεταδίδεται σε πλατείες, ανοικτούς και κλειστούς χώρους, πολιτιστικούς φορείς, θέατρα και δρόμους. Για τα παιδιά, για τους κατοίκους και επισκέπτες της φιλόξενης και ασφαλούς πρωτεύουσας μας. Ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνότητας. Η γιορτή ενώνει χωρίς αποκλεισμούς.», σημείωσε στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Γιώργος Καμίνης ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί δύσκολη συγκυρία σημειώνοντας: «Η πόλη και έχει επίγνωση των δυσκολιών και ξέρει να αντέχει στις δυσκολίες. Με πίστη στη δημοκρατία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο, την επόμενη μέρα. Στα δύσκολα άλλωστε αποζητούμε ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Την συνάφεια με τις συλλογικότητες. Με αυτό που ονομάσθηκε σε αυτήν εδώ την πόλη, στα χρόνια της κλασικής αρχαιότητας δήμος και παραμένει η ψυχή της Αθήνας.»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ.  Χρήστος Τεντόμας σημείωσε: «ετοιμάσαμε ένα πολυδιάστατο εορταστικό πρόγραμμα με καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που αγγίζουν κάθε γειτονιά της Αθήνας. Ένα εορταστικό πρόγραμμα που θέτει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο.»

Η Αθήνα κιβωτός ελπίδας

Κιβωτός ελπίδας και θετικής ενέργειας μπορεί να καταστεί η Αθήνα και καλείται να το αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προετοιμαστεί με κεντρική ιδέα το Αστέρι. Με τον τρόπο αυτό, το κατεξοχήν σύμβολο των Χριστουγέννων,  το αστέρι γίνεται σύμβολο της αλληλεγγύης, της ελπίδας, της συμμετοχής, που αγκαλιάζει τα πάντα στην πόλη.

Οι εκδηλώσεις

Αφετηρία την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, με την συναυλία της Big Band του δήμου με τη Μαρίζα Ρίζου. Σε αυτό το πλαίσιο, αγαπημένοι καλλιτέχνες υπόσχονται να μας βάλουν σε εορταστικούς ρυθμούς μέχρι και τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, πλημμυρίζοντας την πόλη με ρυθμό και χρώμα, με περισσότερες από 240 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με μουσική, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις, εργαστήρια για παιδιά στο κέντρο, τις γειτονιές, τα Πολιτιστικά Κέντρα, τα Μουσεία του Δήμου Αθηναίων, τον Εθνικό Κήπο, σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.  Μεγάλος χορηγός των εκδηλώσεων είναι η CYTA Ελλάδος.
Η πλατεία Συντάγματος από τις 8 έως τις 27 Δεκεμβρίου θα αποτελεί το κέντρο της μουσικής με 25 συναυλίες, που θα μας αλλάξουν την διάθεση και θα μας ξεσηκώσουν με πολύ χορό και τραγούδι. Καθημερινά, ο ραδιοφωνικός σταθμός music radio 89,2 μεταφέρει το ραδιοφωνικό του στούντιο στην πλατεία Συντάγματος με ζωντανές εκπομπές κρατώντας τον εορταστικό παλμό στο κέντρο της πόλης.
Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους σε περισσότερες από 63 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές. Ο Εθνικός Κήπος και η πλατεία Κοτζιά θα αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία των παιδικών εκδηλώσεων από
12 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου και από 26 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου αντίστοιχα.
Μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, μυστικές διαδρομές, αλλά και περιπλανήσεις με οδηγό τα αστέρια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον Εθνικό Κήπο, ενώ στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν το αστέρι τους και θα φτιάξουν το δικό τους έργο κινούμενης εικόνας.
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου χρόνου στο Θησείο, μέσα σ’ ένα μουσικό καταιγισμό-έκπληξη. Οι Sugahspank! & Swing Shoes, οι Athens Swing Cats και οι Athens Leading Hope θα παρασύρουν το κοινό με swing ρυθμούς και θα δώσουν τη σκυτάλη στον Πάνο Μουζουράκη, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων  συναντά τον Φίλιππο Πλιάτσικα για να υποδεχτούν το νέο έτος. Την εορταστική βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Big Band, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Χορωδία, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ψυχαγωγία των πολιτών, αποτελούν και φέτος μία δυναμική παρουσία στις γιορτές και συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως το Μάριο Φραγκούλη, τη Μαρίζα Ρίζου, τη Γιώτα Νέγκα, τη Τζίνα Φωτεινοπούλου, κ.α.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.