Έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του


Υπό παραίτηση τελεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών καθώς μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του έθεσε  την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας θα ασχοληθεί με την παραίτηση μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες την Παρασκευή, ενώ η παραίτηση του Σγουρίδη οφείλεται σε λόγους "ευθιξίας".

Ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης, με διευκρινιστική του δήλωση προσπάθησε να "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε από απογευματινή του συνέντευξη. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σγουρίδη

«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης. Η ουσία - την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει - είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας» τονίζει ο κ. Σγουρίδης. 

«Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν» συνεχίζει και προσθέτει «Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Σγουρίδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προχώρησε σε μια δήλωση βόμβα. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παραπλάνησε τους αγρότες, ακολουθώντας την ίδια τακτική με τους προκατόχους του Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου. 

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν», τόνισε ο υφυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι «αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια»  

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός; ρώτησε ο δημοσιογράφος.«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...»απάντησε ο κ. Σγουρίδης. «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος.

«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. ‘Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα»  πρόσθεσε ο κ. Σγουρίδης. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.