Εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό στο ύψος του Χαϊδαρίου βρίσκονται οι αγρότες από το μεσημέρι της Παρασκευής, με την αστυνομία να μην τους επιτρέπει να περάσουν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μας κλείνουν τον δρόμο. Αφήσαμε τα τρακτέρ στον Ισθμό, αλλά και πάλι μας σταματάνε», αναφέρουν.
Στις 15:30 το μεσημέρι τα ΜΑΤ άνοιξαν τον δρόμο υπό τον όρο να μην πάρουν τα αγροτικά τους, ωστόσο, έπειτα από 500 μέτρα τους ξανασταμάτησαν.
Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των αγροτών, οι οποίοι δεν καταλάβαιναν γιατί τους απαγορεύεται η είσοδος από τη στιγμή που δεν πήραν τα οχήματά τους.
Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, παρά του ότι βρίσκονταν και πολίτες την συγκεκριμένη ώρα στην περιοχή. Οι αγρότες απάντησαν με πέτρες και έσπασαν ένα περιπολικό.
Μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα, ένας αγρότης δεν δίστασε να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο του απέναντι στα ΜΑΤ, κατεβάζοντας το παντελόνι του και κάνοντας μια χαρακτηριστική χειρονομία.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.